Ovaj komad NAKITA Elizabeta je nosila 70 godina: Priča o njemu krije NEVEROVATNU priču (FOTO)

Princ Filip napravio je poseban prsten za svoju kraljicu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: AP Photo/Alastair Grant, Pool

Kraljica Elizabeta II posedovala je jedan veoma redak komad nakita, koji je često predmet razgovora u krugovima kraljevske porodice. Naime, u pitanju je njen verenički prsten koji više 70 godina nije skidala sa svoje ruke. Ovaj prsten krije jednu veoma zanimljivu priču.

Ovaj prsten krije jednu veoma zanimljivu priču. Budući da ga nosi od 1946. godine kada ju je princ Filip zaprosio, nije ni čudo da je to njeno najveće blago. Međutim, postoji još jedna stvar koja ga čini još dragocenijim, a to je priča o njegovom nastanku.

Prsten je, naime, napravljen od trokaratnog dijamanta sa krune pokojne princeze Alise od Batenberga, majke princa Filipa. Princeza Alisa je poklonila svome sinu krunu kako bi on od nje jednoga dana napravio prsten ,,dostojan kraljice”, što je Filip i uradio.

Foto: Printscreen/YouTube

Krunu je princeza Alisa dobila od svojih dalekih rođaka cara Nikolasa II. i carice Aleksandre, zadnjih vladara Rusije.

Podsetimo, kraljica Elizabeta zaljubila se u 18-godišnjeg Filipa kad je imala 13 godina, a ljubav na prvi pogled dogodila se kada ga je videla kako igra tenis.

Venčali su se 1947. godine kada je Elizabeta imala 21 godinu, a njen izabranik 26. Par je u braku doživio mnoge lepe trenutke, a najlepši je zasigurno proširenje porodice.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Hello

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar