Važno upozorenje predsednika Vučića: U svetu će biti KATAKLIZMA, ali Srbija će se BORITI svakog dana

Predsednik kaže da će se najveće zemlje Evrope suočiti sa restrikcijama struje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Marko Stošić/Objektiv

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče nakon sednice Predsedništva SNS-a, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše to što velike evropske zemlje najavljuju restrikcije struje, da je francuski predsednik Emanuel Makron već upozorio svoje stanovnike da je prošlo vreme blagostanja.

On je dodao da će se Srbija svakog dana boriti za to da ne bude isključenja struje.

– Ostaje nam sedam meseci i sedam dana do 31. marta, da merimo svaki dan i da se nadamo da prođe svaki dan. Do sada nismo imali restrikcije, svaki dan ćemo da gledamo i da se borimo. Ja vam sada kažem da će se najveće zemlje Evrope suočiti sa restrikcijama struje. Ja ne mogu još da potvrdim da mi hoćemo, ali borićemo se svaki dan – kazao je Vučić.

Navodi i da su mnoge firme u Beču odlučile da zatvaraju svoj biznis, kao i da im je struja četiri puta skuplja nego pre rata u Ukrajini i da sada oni koji su plaćali 2.500 evra mesečno plaćaju struju 9.500-10.000, zbog čega i odlaze u stečaj.

– Kataklizma, mi srećom imamo dobro stanje javnih finansija i zato sam zahvalan i Ani Brnabić i Siniši Malom i dobrim odlukama koje smo pravili. To je pitanje politike vlade, države, ali i njihovog dobrog profesionalnog i tehničkog rukovođenja – kazao je predsednik.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar