Čini čuda za organizam: Manastirska čorba od koprive koja okrepljuje telo i jača imunitet (RECEPT)

Veoma je ukusna

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Možda vam je žarenje koprive prva asocijacija na ovu biljku, i to je sasvim u redu, ali druga asocijacija treba da vam bude apsolutno bogatstvo korisnim hranjivim materijama.

Kopriva je kao stvorena za podizanje imuniteta kod dece, koja mogu da je jedu već oko 6. meseca, nakon što u njihovu ishranu uvedete čvrstu hranu.

Pored toga što podiže dečiji imunitet, kopriva i jela od nje okrepljuju starije i daju im energiju.

Donosimo vam recept za manastirsku čorbu od koprive koju deca sa slašću jedu, ali i ostatak porodice.

Foto: Shutterstock

Potrebno je:

– 500 g vrhova koprive
– 2 kašike krupno mlevenog kukuruznog brašna
– peršun
šargarepa
– mladi luk
– biber
-so
Količina zavisi od količine čorbe koju želite da napravite.

Priprema:
Očistite koprivu, prelijte je vrelom vodom i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Nakon toga je ocedite, a vodu prospite.

Ulijte vodu u šerpu i stavite an ringlu da provri. nakon toga ubacite oceđenu koprivu i pustite pola sata da se kuva na srednjoj temperaturi. Kada se skuva, ponovo je ocedite i dobro izmešajte sa kukuruznim brašnom.

Kada se skuva, smesu izgnječite viljuškom, prelite vodom, dodajte luk i sitno seckanu šargarepu. Pustite da vri još pola sata.

Na kraju čorbu posolite i pobiberite po ukusu, dodajte peršun i kuvajte još nekoliko minuta.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, yumama.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar