Biografija kandidata za predsednika Skupštine: Orlić je više od decenije posvećen napretku Srbije

Vladimir Orlić do sada je bio narodni poslanik u 3 saziva

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Vladimir Orlić je kandidat za predsednika Skupštine Srbije, odlučilo je predsedništvo SNS na današnjoj sednici.

Nikola Selaković je nakon održane sednice Predsedništva SNS saopštio da je doneta odluka da kandidat za funkciju predsednika Narodne skupštine bude dr Vladimir Orlić.

– Suštinska odluka jeste sledeća, da se podmladi rukovodstvo, kako Narodne skupštine, tako i buduće Vlade Republike Srbije. U tom smislu, na današnjoj sednici Predsedništva doneta je odluka da kandidat SNS za funkciju predsednika Skupštine Srbije bude doktor Vladimir Orlić – rekao je Selaković.

Vladimir Orlić do sada je bio narodni poslanik u 3 saziva.

Prvi put postao narodni poslanik u 10. sazivu, 2014. godine, a zatim i u naredna dva skupštinska saziva, tako da je na funkciji narodnog poslanika od 2014. godine do danas.

U 11. sazivu obavljao je funkciju zamenika šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke i bio član Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije i Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo.

U 12. sazivu bio je na funkciji Potpredsednika Narodne skupštine, i član Odbora za prava deteta.

Tokom 12. saziva na redovnim skupštinskim zasedanjima je proveo 272 sata, 6 puta se obraćao u plenumu, nije učestvovao u postavljanju poslaničkih pitanja, kao ni u traženju obaveštenja i objašnjenja.

Što se tiče prisustva glasanjima za akte, prisustvovao je 412 puta.

U 13. sazivu izabran je za poslanika kao 23. na listi ALEKSANDAR VUČIĆ – Zajedno možemo sve.

BIOGRAFIJA VLADIMIRA ORLIĆA

Foto: Vlada Sporcic

Rođen je 15.04.1983. godine. Živi u Beogradu.

Završio je Osnovnu školu „Jovan Popović“ u Obrenovcu (1998) i Matematičku gimnaziju u Beogradu (2002). Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu – Odsek za elektroniku, telekomunikacije i automatiku, Smer za telekomunikacije diplomirao je 2007, a na istom fakultetu stekao je i zvanje doktora nauka, na Odseku za telekomunikacije i informacione tehnologije, 2011. godine. U naučno zvanje „naučni saradnik u oblasti tehničko-tehnoloških nauka – elektronika, telekomunikacije i informacione tehnologije“ izabran 2015. godine.

Bio je inženjer za istraživanja i razvoj u Istraživačko-razvojnom centru “IMTEL Mikroopt dd” i Institutu za mikrotalasnu tehniku i elektroniku “IMTEL Komunikacije AD”. Od 2008. do 2011. je radio kao rukovodilac Odeljenja za digitalnu obradu signala u Institutu za mikrotalasnu tehniku i elektroniku “IMTEL Komunikacije AD”. U periodu od 2011. do 2012. radio je kao inženjer senior u “High Tech Engineering Center doo”, a od 2012. radi u Istraživačko- razvojnom centru “VLATACOM d.o.o.”, kao sistem arhitekta.

Objavio je preko 50 naučnih radova i bio je stipendista Ministarstva prosvete, Fonda za mlade talente Vlade Republike Srbije i Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo.
Na lokalnim izborima 2016. godine izabran je za odbornika u Skupštini opštine Čukarica. Bio je kandidat za odbornika u Skupštini grada Beograda na listi Srpske napredne stranke 2012. godine, i odbornik u skupštini grada Beograda u sazivima od 2014. godine i 2018. godine.

Član Udruženja pisaca “Poeta” na Čukarici.

Govori engleski jezik.

Član je Srpske napredne stranke od 2008. godine. Od 2009. do 2015. više puta biran za predsednika Saveta za informisanje Opštinskog odbora SNS na Čukarici. Zamenik koordinatora za rad Saveta pri OO SNS Čukarica i član Izbornog štaba OO SNS Čukarica 2012. i 2014. godine. Od 2014. do 2015. obavljao dužnost sekretara Opštinskog odbora Srpske napredne stranke na Čukarici. Za potpredsednika Opštinskog odbora SNS Čukarica izabran 2015. godine.

Potpredsednik je Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar