Oglasio se šef CIA: Javno progovorio o Putinovom ZDRAVSTVENOM stanju

Berns je o ovoj temi govorio dan nakon što je Putin posetio Iran

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/Chris Kleponis / POOL, Profimedia

Direktor CIA-e Vilijam Berns rekao je da je ruski predsednik Vladimir Putin i više nego dobrog zdravstvenog stanja, čime je demantovao brojne glasine koje su kružile o Putinovim navodnim bolestima, a koje su se pojačale od kako je počeo sukob u Ukrajini.

Berns je, govoreći na Bezbednosnom forumu u Aspenu, rekao je da njegova izjava „nije formalna obaveštajna presuda“. Međutim, s obzirom na njegovu funkciju, ovaj komentar o Putinu bi mogao da smanji nade njegovih protivnika koji veruju da je propast Rusije jako blizu.

Berns je o ovoj temi govorio dan nakon što je Putin posetio Iran, gde se sastao sa iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem i vrhovnim vođom ajatolahom Alijem Hamneijem.

Za Putina je to bio retko putovanje van Rusije, jer je on tokom pandemije korona virusa uglavnom bio izolovan, a to se nastavilo i nakon što je otpočeo „specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini“, prenosi Yahoo news.

Čini se da Iran i Rusija pojačavaju svoju saradnju jer se i jedni i drugi suočavaju sa velikim sankcijama i ilozacijama. Američki zvaničnici tvrde da Iran planira da prebaci nekoliko stotina dronova Rusiji kako bi im pomogao u borbi sa ukrajincima.

Berns, inače bivši diplomata, tokom svoje karijere dva puta je posetio Moskvu. On je na konferenciji u Aspenu odgovarao na brojmna pitanja u vezi Putina i sukoba u Ukrajini, a jedno od njih ticalo se i zdravstvenog stanja ruskog predsednika.

– Koliko možemo da zaključimo, on je potpuno zdrav, rekao je Berns.

On je u takođe rekao da bi Iranci trebalo da preispitaju svaku odluku o davanju dronova Putinu. Istovremeno, Berns je rekao da je činjenica da se Putin obraća Iranu za takvo oružje znak slabosti ruske vojske.

BONUS VIDEO:Izvor: Yahoo news

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar