“Marker” ne zna za umor! Ruski robot patrolira TRI DANA bez dopune goriva (VIDEO)

Autonomna platforma za različite zadatke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube / Pravda Report

Brojne države razvijaju autonomne (borbene) platforme za različite zadatke, među kojima i Srbija, a danas predstavljamo ruskog “Markera”.

Reč je o projektu kompanije “Androidnaya Tekhnika” koja je početkom 2022. otkrila da je platforma unapređena za komunikaciju s drugim robotizovanim vozilima, bespilotnim letelicama i specijalnim jedinicama.

Moćan arsenal

Odluka o modifikaciji vozila teškog tri tone doneta je u februaru 2021, a krajem iste godine navedeno je da “Marker” poseduje opremu za ometanje neprijateljskih dronova, prenosi The Defense post.

Njegov arsenal, inače, čine teški mitraljezi i protivtenkovske rakete.

Pored uloge “stražara”, služi i kao tehnološki demonstrator. To znači da se pomoću “Markera” testiraju napredna rešenja za platforme 3, 4 i 5. generacije.

Mala potrošnja

Modularno vozilo troši tri litre goriva na 100 kilometara zahvaljujući hibridnom sistemu koji kombinuje dizel agregat i visokoefikasni elektromotor.

Sposobno je da neprekidno patrolira 60 sati bez dopune rezervoara, a testiranja su obavljena na području kosmodroma “Vostočni”.

Može samostalno da se kreće ili pomoću daljinskih kontrola. U narednom prilogu, videćete kako se “Marker” pokazao na poligonu:


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar