Ne koriste sapune, presvlače se samo kad počnu da SMRDE: Ovi poznati glumci ne vode računa o HIGIJENI

Šokiraće vas kad vidite koje zvezde su u pitanju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA, Shutterstock, Profimedia/Ilustracija

Mnogi poznati holivudski glumci imaju negativno mišljenje o svakodnevnom kupanju, piše najzena.rs.

Metju Mekonahi je jednom priznao da voli svoj prirodni miris i da ne koristi parfeme, a tinejdžerski idol Robert Patinson se navodno presvlači tek kada počne da smrdi.

MEtju MEkonahi
printscreenYouTube

Bred Pit je, s druge strane, za mnoge jedan od najzgodnijih muškaraca na svetu, koji ne koristi sapun ili dezodorans. Prema rečima glumca, oni štete koži i životnoj sredini.

Foto: Shutterstock

Džulija Roberts je u filmu „Zgodna žena” otkrila da kosu pere samo kada je prljava.

Foto: Shutterstock

Ešton Kučer i Mila Kunis priznali su da svoju malu decu kupaju samo kada vide prljavštinu na telu. Korisnici interneta su u komentarima kritikovali ovakav pristup higijeni. Da li je ispravno?

Jesse Grant / Getty images / Profimedia

Mišljenja poznatih ličnosti, međutim, poklapaju se sa stavom stručnjaka po ovom pitanju. Prema studiji Američke akademije za dermatologiju, deca između 6 i 11 godina ne moraju da se kupaju svaki dan. 1-2 kupanja nedeljno bi trebalo da bude sasvim dovoljno, osim ako se deca ne uprljaju ranije nego što je uobičajeno, na primer u slučaju povećane fizičke aktivnosti.

Prema američkim naučnicima, češće tuširanje je preporučljivo tek nakon što deca uđu u pubertet .

Slično misle i poljski pedijatri. Prema rečima lekara, poslednjih godina došlo je do značajne promene u pristupu higijeni adolescenata i male dece. Nekada je bila jako naglašena potreba za svakodnevnim kupanjem, sada je naglašeno blagotvorno dejstvo dobrih bakterija u našem organizmu kojih se oslobađamo svakodnevnim pranjem.

BONUS VIDEO:Izvor: najzena.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar