DRAMA kod Bujanovca: Muškarca ujela NAJOTROVNIJA zmija u Srbiji, a njegov potez ŠOKIRAO sve (FOTO)

Nakon što mu je pomoć ukazana u Službi hitne pomoći bujanovačkog Doma zdravlja prebačen je u vranjsku bolnicu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Državljanina Švajcarske poreklom iz Samoljice kod Bujanovca, koji leto provodi u svom rodnom kraju, ujela je za ruku najotrovnija zmija na našem podneblju – poskok.

Nakon što mu je pomoć ukazana u Službi hitne pomoći bujanovačkog Doma zdravlja prebačen je u vranjsku bolnicu.

Drama se dogodila juče.

Prema rečima medicinskog tehničara bujanovačke HMP Saše Arsića pacijent je van životne opasnosti. Arsić kaže da pacijent ima oko 60 godina, a zmija ga je ujela za prst na ruci. Pored pacijenta u Hitnu je stigla i zmija.

– Čovek je hteo da uhvati tog malog poskoka i vrati ga u prirodu ne znajući o kojoj vrsti je reč. Iako ga je ujela, uspeo je da je uhvati, stavio je u kesu i doneo u našu službu. Kad smo videli da se radi o najotrovnijoj zmiji na ovom području odmah smo reagovali – ispričao je Arsić.

Foto: Facebook

Zmiju je, kako kaže, lično pustio u prirodu posle svega.

Otrov poskoka sadrži supstance koje izazivaju nekrozu tkiva i uništavaju krvne pločice trombocite usled čega može doći do krvarenja u unutrašnjim organima.

Sam ujed zmije često nije bolan, ali se nakon nekoliko minuta javljaju prateći simptomi u vidu glavobolje, vrtoglavice, ubrzanog rada srca, otežanog disanja i povraćanja.

Poskok je lako prepoznatljiv po “rogu” na prednjem delu glave.

BONUS VIDEO:



Izvor: Bujanovačke

Komentari (1)

  1. I ja bih je pustio. Priroda je na najbolji nacin regulisala sve. Nije zmija napala iz obesti kao sto covek radi, nego iz straha. Kad bi se covek malo zamislio i skontao da nije sve u novcu, mozda bismo bili jedno sa prirodom. Unistavanjem suma, unistavamo reke, jezera... Zivotinje postaju agresivnije, gladne i zedne. Jedno pitanje - sta cete da jedete kad posecete sve sume i unistite prirodna stanista zivotinja? Kad zatrujete svu vodu i samim tim unistite ribu? Jel hocete da jedete dolare, evre, zlato? Zmije su zasticena vrsta. Spasavaju nas nezaustavljivim razmnozavanjem glodara, dok u jednom leglu zmija prezivi tek jedna do dve. Mislite o tome kad sledeci put vidite zmiju! Ne napadaju bez razloga. Samo je zaobidjite ako ne znate koja je vrsta.

    Odgovori

Ostavite komentar