Ustaše u panici! Nastavljaju sa pritiscima na Vučića – Plenković: Srbija ne sme da bude lider regiona!

Hrvati su na ovaj način i iskazali ono što pokušavaju da kriju kao zmija noge, a to je da su non-stop ljubomorni na Srbiju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI, Printscreen/Twitter

Nakon današnjeg Samita u Ohridu i novog sastanka inicijative “Otvoreni Balkan” na kojem je učestvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je jedan od nosioca ideje “Otvorenog Balkana”, hrvatski mediji i zvaničnici nisu časili ni časa da krenu u novu medijsku hajku na Srbiju i Vučića.

Ono što razlikuje ovaj od prethodnih napada iz Hrvatske na našu zemlju je to što su ovog puta pokazali vidni strah od Srbije i njene pozicije za koju se zauzima u celom regionu.

Naime, na zvaničnom Tviter nalogu vlade Hrvatske, objavljena je vest sa izjavom premijera Andreja Plenkovića koji se oglasio rečima kako “sigurno neće dopustiti da Srbija ima regionalnu nadležnost”.

– Sigurno nećemo dopustiti da Srbija, koja je bila agresor i na Hrvatsku i na Sloveniju i na BiH, 27 godina kasnije pokušava imati nekakvu dubioznu regionalnu nadležnost. Znaćemo zaštititi heroje Domovinskog rata kojima dugujemo zahvalnost za slobodu koju imamo danas – glasi izjava Plenkovića na Tviter nalogu vlade Hrvatske.

Izgleda da je jasan strah i Plenkovića i cele Hrvatske ovom izjavom, a sve zbog toga što je predsednik Vučić danas u Ohridu ponovo “izdominirao” i dokazao da je nesporni lider regiona.

Hrvati su na ovaj način i iskazali ono što pokušavaju da kriju kao zmija noge, a to je da su non stop ljubomorni na Srbiju, kao i na način kojim Vučić sigurno upravlja brodom zvanim “Republika Srbija”. Možda bi i oni želeli nekog Aleksandra Vučića u svojim redovima, pitanje je vremena kada će, nakon ove ljubomore, priznati i to.

Podsetimo, u Ohridu je danas zvanično održan samit regionalne inicijative Otvoreni Balkan. Takođe, danas je posebno odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu potvrdilo je optužnicu protiv četiri hrvatska pilota i oficira Vladimira Mikaca, Zdenka Radulja, Željka Jelenića i Danijela Borovića za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Petrovačkoj cesti i Svodnoj.

Možda je upravo i zbog zvaničnog podizanja optužnice protiv hrvatskih pilota, usledio i gnev sa iste strane.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar