AFERA DRMA ARHITEKTONSKI FAKULTET

Od “skulpture” FALUSA do lenjira između nogu: Ko je opozicioni aktivista koji je UZNEMIRAVAO studentkinje

Studenti i studentkinje su progovorili o uznemiravanju, a među optuženima se našao i Josifovski

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Google maps

Na društvenoj mreži Instagram u petak se pojavio nalog anketa_arh.bg, na kom su studenti i studentkinje Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu odlučili da progovore o seksualnom nasilju koje, kako tvrde, trpe već duže vreme od više profesora i asistenata.

Kako je objavljeno na internetu, pojedini profesori na pomenutom fakultetu uznemiravaju studente i studentkinje koji više ne žele da ćute o torturi koju trpe na fakultetu. Zbog toga su se ujedinili i otvorili profil na Instagramu i na njemu dele svoja traumatična iskustva. Ono što akademce posebno pogađa kako navode, jeste činjenica da niko iz Uprave fakulteta ne reaguje, iako je reč o javnoj tajni.

Tako je jedna devojka opisala šta je doživela od Andreja Josifovskog, poznatog kao Pijanista, docenta na ovom fakultetu i opozicionog aktiviste.

Foto: Printscreen

– Došla sam na konsultacije, bili smo sami u kabinetu. Sedeli smo za stolom, uzeo je lenjir od 30 santimetara i njime mi dodirivao unutrašnjost butine, od kolena nagore. U nekom momentu je pokrenuo temu orgazma. Nekoliko nedelja kasnije srela sam ga na Bulevaru, jela sam sladoled. Pitao me je da li više volim da ga ližem ili da ga grizem – objasnila je devojka.

Ona nije jedina, već su i druge devojke otkrile da se Pijanista neprimerno ponašao, da ih je dodirivao, ljubio u vrat i slično.

– Jedna devojka ga je odbila, pa je pričao gadosti o njoj – glasi jedno svedočenje.

Josifovski se inače “proslavio” kada je krajem 2020. godine postavio “skulpturu” u obliku svetlećeg falusa ispred Skupštine Grada Beograda.

Foto: Printscreen

Takođe, Pijanista od smeća pravi političke eksponate, za šta je dobio pohvalu od Jovana Memedovića u emisiji “Sasvim prirodno”, a jednom prilikom je od 4.000 plastičnih flaša napravio upravo portret ovog voditelja.

Josifovski je inače suprug glumice Anje Alač.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu po službenoj dužnosti je formiralo predmet povodom medijskih objava u vezi sa navodima studentkinja i studenata Arhitektonskog fakulteta.

Tužilaštvo je odmah dalo nalog policiji da prikupi sve neophodne podatke i obaveštenja u cilju utvrdjivanja postojanja nekog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti. Opširnije čitajte klikom OVDE.

BONUS VIDEOIzvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar