Spremite ih za novu sezonu: 4 načina da vaše stare BELE patike ponovo zasijaju kao NOVE

Primenjivo na platno, kožu, gumu i plastiku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Pošto se idealno kombinuju i u svečanim i u svakodnevnim prilikama, bele patike predstavljaju neizostavni deo svakog ormara i najčešći izbor obuće mnogih ljudi.

Međutim, problem sa njima je što se neverovatno lako prljaju, a uporne i tvrdokorne fleke teško skidaju, čak i u mašini.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zato je neophodno upotrebiti neki alternativni metod uklanjanja ili prikrivanja fleka i poštećenja. Postoje broni trikovi, a mi vam prilažemo njih 5, koji su pogodni za platnene i kožne patike, kao i za plastične i gumene delove na njima.

1. Zamenite pertle novim

Istina je da se lako peru, pošto su od platna, ali problem je to što lako gube boju i posive. Mnogo je bolje rešenje da kupite nove, koje uistinu nisu mnogo skupe. Samo ih jednostavno zamenite i vaše patike će izgledati mnogo čistije i očuvanije.

2. Sirće

Ukoliko pranje vodom ne pomaže, upotrebite sirće. Jednostavno namočite krpu sirćetom i prebrišite patike. Ukloniće mrlje mnogo bolje nego voda.

Foto: Shutterstock

3. Lak za nokte

Beli lak za nokte je savršeno sredstvo za prikrivanje manjih oštećenja na patikama, kao što su ogrebotine na gumenim ili polastičnim delovima. Ne preterujte sa količinom, kako ne biste stvorili kontra efekat.

4. Deterdžent

Kada sama voda ne radi, upotrebite i deterdžent. Stavite ga na krpu ili blagu četkicu i istrljajte fleke, ostavite ga malo da odstoji i posle obrišite mokrom krpom.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar