Punjeno pile sa pečenim krompirom i pečurkama: Bogat nadev od kojeg je meso savršeno mekano (RECEPT)

Današnji predlog za ručak

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Mnogima je piletina omiljena, ali morate da znate kako da je pripremite da bi bila sočna i meka.

Najbolje je da je kombinujete sa krompirima za porodični ručak.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U pitanju je punjeno pile koje se vrlo lako sprema, a svideće se svim ukućanima.

Sastojci:

1 celo pile (oko 2,5 kg)

3 kriške hleba

200 g pečenice

200 g šampinjona

2 kašike masti

1 glavica luka

2 čena belog luka

Foto: Shutterstock

pola šoljice mleka

so, biber

500 g krompira

Priprema:

Pile operite i usolite. Potopite hleb u mleko, pa ocedite višak mleka. Iseckajte sitno pečenicu, šampinjone, crni luk, beli luk i peršun, pa dodajte hlebu. Sve zajedno pomešajte, pa dodajte u to biber i začine po ukusu. Napunite pile napravljenom smesom, pa ga zatvorite kuhinjskim koncem ili štapićima za ražnjiće da nadev tokom pečenja ne bi iscurio. Stavite ga u pleh u kome ćete peći, pa premažite mašću i sipajte 100 ml vode oko pileta. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pile sat i po vremena. Na polovini pečenja pažljivo ga okrenite da se lepo zapeče sa obe strane i dobije hrskavu koricu i dodajte krompir isečen na krupnije kriške.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Stvarukusa.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar