Portal “Libertas” objavio kontroverzne informacije EUROPOLA: Službenici CG policije se hitno oglasili

Reč je o dokumentu sa transkriptima komunikacija Lazovića i Milovića sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, Foto: Uprava policije Crne Gore, Printscreen/Ilustracija

Podgorički portal Libertas, koji je otkrio “aferu Medenica”, objavio je večeras detalje iz dokumenta Europola.

Kako je preneo Tanjug izveštaj sa portala Libertas, u dokumentima Europola, a u koje je ovaj portal imao uvid, navodi se da su službenici policije Petar Lazović i LJubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Službenici policije Petar Lazović (32) i LJubo Milović (32) članovi su kriminalnog klana Kavač. Istraga usmerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije, ističe se u dokumentu Europola u koji je Libertas imao uvid.

Reč je o dokumentu sa transkriptima komunikacija Lazovića i Milovića sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, a koji su crnogorsko tužilaštvo i policija dobili od Europola u julu prošle godine.

Do danas, ukazuju, nije poznato da su Lazovića i Milovića, ali ni druge policajce, iz te dve državne institucije pozvali na odgovornost, piše Libertas, prenosi Tanjug.

Podsetimo, ranije danas pojavila se informacija, da se sin jednog od ključnih ljudi u crnogorskom pravosuđu, a koji se pominje u dokumentima Evropola, vezano za komunikaciju preko Sky aplikacije, ne nalazi se u Crnoj Gori.

Prema informacijama do koje je došla “Borba”, pripadnici policije su juče obišli zgradu u kojoj on živi u poslednje vreme, ali u stanu nije bilo nikog. Nije poznato da li ga je policija tražila zbog ovog predmeta ili zbog nečeg drugog.

MUP CRNE GORE REAGOVAO ODMAH

Uprava policije Crne Gore saopštila je večeras da će po okončanju policijsko – tužilačke aktivnosti javnost biti obaveštena o navodima portala Libertas, koji je preneo dokument Europola u kojem, između ostalog, stoji da su aktivni policajci Petar Lazović i LJubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

– Podsećamo i da je rukovodstvo ove Uprave policije pouzdan partner u međunarodnoj policijskoj saradnji, što potvrđuju uspešne akcije koje apostrofiraju i relevantni izveštaji, ali i brojni drugi oblici svakodnevne komunikacije i saradnje – navodi se u saopštenju.

Portal Libertas piše da je dokument Europola, sa transkriptima komunikacija Lazovića i Milovića sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, crnogorsko tužilaštvo i policija dobili još u julu prošle godine, ali da do danas, nije poznato da su Lazovića i Milovića, kao ni drugi policajci pozvani na odgovornost.

Takođe, portal “Libertas” postao je nedostupan posle objave dokumenta Europola u kojem se navodi da su službenici policije Petar Lazović i LJubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana, prenosi Tanjug.Izvor: Tanjug, Libertas

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar