ZNATE LI KO JE OVO?

Evo KO je i kako IZGLEDA dečak koji je izgovorio kultnu rečenicu “Čiko, jel’ sav ovaj ‘lebac tvoj” (FOTO)

Znamo ga i kao scenaristu jedne od najpopularnijih domaćih serija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube

Svi znamo za kultnu rečenicu “Čiko, je l’ sav ovaj lebac tvoj” iz filma Užička republika kao što i svi znamo za seriju “Igra sudbine”, a dali ste znali da ova dva naslova su povezana mnogo bliže nego što bi bilo ko očekivao.

Žarka Jokanovića danas znamo kao scenaristu jedne od najpopularnijih serija “Igra sudbine”, kao i supruga glumice Milice Milše. Međutim Jokanović je mnogo duže u svetu filma i umetnosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Godine 1974. zaigrao je u filmu Užička republika, gladnog dečaka koji traži hleb pekaru kog je tumačio Petar Prličko. Replika – “Čiko, jel sav ovaj lebac tvoj” se prepričavala decenijama kasnije. I pored popularnosti ovog partizanskog klasika, rečenicu je ponovo oživeo i udahnuo joj nov život Rambo Amadeus, kada je ovaj segment filma semplovao u svojoj pesmu “Alo Požega”.

Foto: ATA images

– Prošlo je od tada 47 godina. Imao sam 12 scena i jednu od najupečatljivijih uloga sa replikama koje se i danas prepričavaju. Bilo je to davne 1974. Film je danas ušao u istoriju kinematografije i na to sam jako ponosan. Tada sam imao šest i po godina. Ustao sam još po mraku, pre svitanja, mama me je spremila da me odvede na snimanje, a baka je prosula čašu vode niz stepenice – da bude uspešno i da sve teče kao voda – rekao je Jokanović u intervjuu za Kurir.
Iako je ostvario upečatljivu ulogu kao dete, glumom se nije više bavio, ali ga je put više puta nanosio kao sedmoj umetnosti i serijama. Devedestih se bavio politikom u okviru stranke Nova Demokratija, a posle dvehiljaditih se okrenuo scenarisičkom poslu. Iza sebe ima serije “Džet Set”, “Tajna narandžaste kuće”, “Mileusnići” kao i mnoge pozorišne komade, ali i kolumne u mnogim novinama.
Igra sudbine se emituje od 2020. godine i posle više od 400. epizoda, jedna je od apsolutno najgledanijih televizijskih produkcija na domaćim televizijama. I u novoj sezoni i epizodama pratimo porodice Kanački i Ožegović, intrige, skandale, suze, zavade, ali i prijateljstava i ljubavi, koji pobeđuju iskušenja.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs, Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar