Vučić objasnio kako bi Srbija OBORILA dron poput onog koji je pao na Zagreb: Imamo vazduh-zemlja rakete

Vučić je pojasnio da nad nebom Srbije postoji stalni nadzor

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Vranju govorio je o letelici koja je pala u Zagrebu, kao i o dronu koji je ušao neprijavljen na fudbalskoj utakmici Srbije i Albanije.

Vučić je rekao da bi Srbija takvu letelicu od šest tona oborila.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Neki nemaju čime da je obore, mi imamo čime. Imamo vazduh-vazduh rakete, ali i vazduh-zemlja rakete za migove 24 – rekao je on.

Vučić je objasnio i proceduru u slučaju ulaska nepoznate strane letelice u vazdušni prostor Srbije.

– Letelicu prvo primete na radaru, zatim se utvrdi da li je naoružana, a potom se kontaktira posada za zahtevom za hitno sletanje. Ukoliko nema posadu, odnosno ako je bespilotna letelica, kontaktira se vrhovna komanda i traži se odobrenje za obaranje. Prvo se traži dozvola od mene kao predsednika, a ukoliko ne dobiju mene, onda od načelnika Generalštaba. Mi bismo takvu letelicu odmah upucali i oborili – rekao je Vučić.

Govoreći o tome da je u Srbiju već ušao neprijavljen dron na fudbalskoj utakmici Srbije i Albanije, Vučić je rekao da je to drugačiji dron.

– Kakve veze imaju drončići koji mogu da ponesu samo papir, a ubitačnim letelicama koje mogu da nose šest tona. To vam govori kakav je stepen neozbiljnosti u našem diskursu – rekao je on.

Vučić je pojasnio da nad nebom Srbije postoji stalni nadzor, te da je za svaku bespilotnu letelicu potreban poseban dopis i odobrenje.

– Hrvatska ima izvanrednu vojsku, ali u ratnom vazduhoplovstvu su slabiji od Srbije, zato su kupili 12 fantastičnih rafala, oni će to odmah da upucavaju – rekao je on.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar