Za 3-5 porcija biće vam potrebni sledeći sastojci:
– 300 g brašna (tip 400 glatko)
– 80 ml ulja
– 80 ml belog vina
– 1 kašičica soli
– ½ kašičice praška za pecivo
– 250 ml pavlake za kuvanje
– 200 g Zlatiborac pizza šunke
– 300 g paradajza
– ½ glavice crvenog luka
– 150 g kačkavalja
– listovi bosiljka
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Sjediniti ulje, belo vino, so i prašak za pecivo. Promešati smesu, pa dodati brašno. Umesiti testo i pokriti PVC folijom da se ne osuši, pa ga ostaviti da odstoji u frižideru oko 30 minuta. Posudu za pečenje, prečnika 28cm, premazati sa malo ulja i posuti brašnom. Ohlađeno testo razvući po dnu i zidovima posude, zatim naliti pavlaku za kuvanje i narendati kačkavalj. Paradajz iseći na tanke kolutove, pa ga rasporediti po kačkavalju. Dodati Zlatiborac pizza šunku isečenu na kocke i kolutove crvenog luka.
Zagrejati pećnicu na 190°C, pa peći tart oko 25-30 minuta. Gotov tart ostaviti da se ohladi, pa ga posuti listićima bosiljka.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)