Vučić sa srpskom decom iz regiona: Ovde ste svoji na svome jer će vas ovde uvek dočekati ljubav (VIDEO)

Predsednik Vučić je svoje obraćanje započeo tako što je iskazao zahvalnost deci

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas srpsku decu iz regiona.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

 

OBRAĆANJE PREDSEDNIKA

Predsednik Vučić je svoje obraćanje započeo tako što je iskazao zahvalnost deci.

– Pošto su meni napisali u priremnom materijalu da dolaze divna deca između 10 i 13 godina i kažu iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Severne Makedonije. Onda vidite da deca dolaze iz Vukovara, Mostara, Kopra, Staro Nagoričane. Hoću da vas se zahvalim što ste ovde i da vam poželim dobrodošlicu u Beograd. Obišli su Hram Svetog Save – kazao je predsednik.

Nakon toga ih je predsednik upitao da li su videli lepši hram.

– Mislim da na svetu nema tako lepog i monumentalnog hrama – rekao je Vučić.

Naš pesnik Mika Antić kaže da bi se istinski voleo treba odrasti do detata, kazao je predsednik.

– U pesmi u kojoj se nalazi ovaj stih zove se “Ljubav” i slažem se sa pesnikom i osećam potrebu da vam se u ime svih odraslih izvinim. Nisu svi odrasli odrasli do deteta. Nijedan problem, nijedan izazov koji sad stoji pred vama niste vi sami napravili, niti ste ga zaslužili. Vi ste ga nasledili od nas odraslih, od nekih koji su bili odrasli, ali ne i dorasli pre mnogo godina. Nikad nijedno dete nije započelo rat, niti srušilo nijednu berzu, nikad nijedno dete nije nikoga ostavilo na ulici bez doma, bez roditelja, bez dece – kazao je Vučić.

Predsednik je dodao da mu je muka da nabraja dalje.

– Naša generacija dužna vam je izvinjenje za atmosferu straha u kojoj i danas vaša generacija odrasta, plašeći se mogućeg rata, nestašice hrane. Molim vas da svoju decu nikada ne suočavate sa strahom sa kojim smo vas suočavali mi, odrasli. Na sreću naša Srbija je danas oaza mira i stabilnosti i ljubavi u dekadentnom svetu u kome vlada histerija i mržnja. Imajte uvek na umu pesmu “Ljubav”. Ljubav je kao snaga, ako je više trošiš više ćeš je imati. Gajite ljubav. Volite svoju kuću, Beograd i svoj dom Srbiju. Ovde ste svoj na svome jer će vas ovde uvek dočekati ljubav ma odakle da dolazite – kazao je Vučić.

Predsednik je svoje obraćanje završio rečima “Živela Srbija i živeo srpski narod”.

OBRAĆANJE JOVANE ŠAGOVNOVIĆ

Jovana je rekla da deca dolaze iz različitih krajeva i da svako ima svoju specifičnu priču, ali svima je zajednička ljubav prema Srbiji i svom narodu.

– Hvala vam što nas okupljate i što nam pomažete i što činite sve da Srbija bude naš jak oslonac, ma gde bili. Moram iskoristiti priliku da vam se u ime nas Mostaraca zahvalim za podršku nama u Mostaru, a posebno za pomoć u obnovi naše crkve Svete Trojice, koja je simbol našeg identiteta. Nadamo se da će, uz pomoć Srbije, ona biti uskoro završene – poručila je Jovana Vučiću, pozvala ga u posetu i čestitala mu rođendan.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar