Odjednom se SAVIO – jedan Šarićev POTEZ svima privukao pažnju: Evo i kako se branio na suđenju (FOTO)

Bila je ovo jedinstvena prilika da javnost u Srbiji prvi put vidi kako posle osam godina izgleda jedan od svojevremeno najtraženijih ljudi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vladimir Sporcic

U Specijalnom sudu, pred većem beogradskog Apelacionog suda, juče je počeo glavni pretres u procesu koji se vodi protiv Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike. Desetorica okrivljenih u sud su došli sa slobode, a među njima i prvooptuženi Šarić.

Bila je ovo jedinstvena prilika da javnost u Srbiji prvi put vidi kako posle osam godina izgleda jedan od svojevremeno najtraženijih ljudi uhapšenih tokom akcije „Balkanski ratnik”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Podizanje maramice kao dokaz budnosti

U momentu kad je ulazio u Specijalni sud, Šarić se odjednom savio. Naočigled brojnih snimatelja, on se sagnuo, podigao je i pružio foto-reporterki pakovanje maramica koje su joj ispale dok je obavljala svoju profesionalnu dužnost. Prisutni su ovo ocenili kao jasan znak budnosti pred suđenje.

Foto: Vladimir Sporcic
Foto: Vlada Sporcic

Žamor u publici

U delu za publiku najveće sudnice u zgradi juče je bilo desetak osoba. Svi su pažljivo pratili šta se događa, a u trenucima kada bi zamenik specijalnog tužioca Saša Ivanić odgovarao na navode odbrane okrivljenih, začuo bi se žamor.

Pauza i važna odluka

Tek što je počelo suđenje, određena je desetominutna pauza, kako bi se odlučilo kako će se dalje raditi, jer branioci dvojice okrivljenih, advokati Marko Kljajević i Miljana Perendija, iz zdravstvenih razloga nisu došli na suđenje. Tokom pauze okrivljeni i njihovi branioci bili su u holu zgrade suda. Šarić je tokom nje skinuo masku, koju posle nije ni vraćao na lice. Vreme je proveo razgovarajući s nekoliko advokata i novinara. Veće je na kraju odlučilo da se postupak u odnosu na Gorana Sokovića, kome se sudi u odsustvu, i Boška Nedića razdvoji i, kako je rečeno, kasnije dovrši.

“Nisam kriv”

– Ostajem pri odbrani – nisam kriv. Hvala vam što otvarate glavni pretres. Sudija me za osam godina ništa nije pitao za drogu. Bio je isto kao tužilac – rekao je juče Šarić.

Rođeni Pljevljak se od hapšenja nakon predaje marta 2014. godine nije bitno promenio. Kada se uporede fotografije nastale na početku suđenja i njegov jučerašnji izgled, deluje da je doterao liniju, ali i da je dobio bore. Da se nije podvrgao novim intervencijama, kozmetičkim ili hirurškim, za Objektiv je potvrdio i doktor Milan Colić.

Foto: O. B./ATAImages.
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

– Nema nekih značajnih razlika u odnosu na ono kako je izgledao da bi sa sigurnošću moglo da se tvrdi da je bilo operacija. Moguće da su rađeni gornji, eventualno donji kapci ili hijaluronska kiselina u predelu jagodica, a možda se samo ugojio. Nema ogromnih promena koje se prepoznaju na prvu loptu. Ostario je u skladu sa godinama – kaže primarijus dr Milan Colić, specijalista plastične hirurgije.

Ko rano rani…

Šarić je pred zgradu u Ustaničkoj ulici stigao oko 9.20 sati. Na platou ispred suda uveliko su bile okupljene brojne novinarske ekipe koje su čekale Šarića da dođe iz kućnog pritvora u kojem je od decembra prošle godine, kada mu je zatvorska ćelija zamenjena kućnim pritvorom uz elektronski nadzor. Automobil kojim je došao ostavio ga je dalje od ulaza u sud do koga se došetao opušteno.

Vidić: Stajling za desetku

Za prvo pojavljivanje pred sudom Šarić je odabrao varijantu poluformalnog izdanja. Na sebi je imao svetlu jaknu, tamnu košulju, koju je ostavio da slobodno pada preko plavih farmerki. Na nogama je imao sportske crne cipele sa belim đonom. Njegov stajling za Objektiv analizira Saša Vidić, jedan od naših najpoznatijih kreatora i stilista.

– Stajling je za desetku. Sasvim je OK i ja bih se slično obukao. Sud kao sud, ništa nije tražio formalno, pa da mora odelo. Prvo, sve na njemu je brendirano. Košulja je top, tamnoteget, končana. Što se brendova tiče, Srbi kao da znaju samo za „Versaće” i „Guči”, pa im tako ništa ne znači, recimo, „Loro Pjano”, kao i milion drugih brendova – prokomentarisao je Vidić.

Mere bezbednosti ispred zgrade i u njoj

Same mere bezbednosti nisu bile primetno pojačavane – osim što je ispred zgrade špartao jedan „specijalac” koji je na glavi imao fantomku, a u rukama automatsko oružje. U samoj zgradi suda na uobičajenim „punktovima” nalazili su se pripadnici sudske straže.

Vidljivo i manje vidiljivo obezbeđenje

Trenutak kada će se Šarić pojaviti u sudu dao se naslutiti po obezbeđenju koje je došlo pre njega. Na platou su bila dva momka, kao „prethodnica”. Prema kasnijem kretanju po sudu, dalo bi se zaključiti da su u Šarićevom obezbeđenju bila najmanje četiri muškarca.

Odlazak u tamnom automobilu

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Po završetku jučerašnjeg pretresa u sudu, Šarić je izašao poslednji, kada su snimatelji i novinari već zauzeli pozicije na platou. Izašao je u pratnji dvojice od trojice svojih branilaca, advokata Radoslava Baćovića i Dejana Lazarevića. Upitan za izjavu, kratko je odgovorio: „Sve će vam reći advokat” i uputio se, u pratnji obezbeđenja, ka automobilu koji ga je čekao. Na pitanje šta očekuje, odgovorio je: „Da budem oslobođen.” Sve ovo dešavalo se nešto pre 12 časova.

Piše: Ekipa Objektiva 

OVU I DRUGE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 1. MART

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO: 

 Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar