Biće kao posle ČERNOBILJA! Srpski meteorolog upozorio: Prašina od bombi iz Ukrajine STIŽE u Srbiju

Sve te čestice od oružja koje mogu doći do naše zemlje, tvrdi Ristić, nisu opasne po živote naših građana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Twitter

U oblasti Crnog mora narednih dana stvoriće se visinski ciklon koji će dovesti do istočnog i severoistočnog strujanje vetra u sklopu koga će kružiti vlažan i hladan vazduh, pa tako vetar koji će preći preko Ukrajine može da nam u Srbiju zajedno sa oblacima donese prašinu koja nastaje od bombi i raketa u toj zemlji, kaže za medije meteorolog Ivan Ristić.

Ristić navodi da se slična vremenska situacija desila i onda kada je eksplodirala nuklearna centrala u Černobilju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On kaže da do toga može doći onako kako u Srbiji nastaju “crvene kiše” zbog saharskog peska koji nošen vetrom stiže iz pustinje.

– Tako će i prašina od bombi doći do Srbije iz Ukrajine. Jednostavno je, sve što ode u atmosferu, kao što je prašina od eksplozije bombe, kreće se dalje onda kada je vazduh vlažan – kaže on i dodaje da taj ciklon počinje da se stvara već danas, i da ćemo narednih 10 dana imaćemo strujanja iz tog pravca.

– Sve što ode na visinu od 500 do 1.000 metara dolazi ka nama – kaže on.

Ristić navodi da se slična vremenska situacija desila i onda kada je eksplodirala nuklearna centrala u Černobilju, posle čega su opasne čestice vrlo brzo stigle i u našu zemlju. Dodao je da je veoma bitno samo da ne bude radioaktivnosti.

– Svi se s dobrim razlogom plaše nuklearnog rata. Bomba pobije ljude u krugu od nekoliko kilometara, ali se radioaktivnost onda širi mnogo, mnogo dalje – objasnio je on.

Ipak, sve te čestice od oružja koje mogu doći do naše zemlje, tvrdi Ristić, nisu opasne po živote naših građana. One na zemlju, kaže, najlakše dospevaju u vidu padavina.

– Bitno je samo da ne bude radioaktivnosti – navodi on.

A padavina će, prema njegovoj prognozi, sigurno biti.

– Sa zahlađenjem u našoj zemlji, sneg se očekuje i u nižim predelima zapadne, centralne i južne Srbije. U ponedeljak ima uslova za pojavu snega u severnim krajevima i Beogradu. Vetar slab i umeren na planinama, povremeno pojačan severni – kaže on i navodi da nam početak marta donosi hladno, ali stabilno vreme, kao i da će uslova za pojavu snega i jutarnjih mrazeva biti posebno tamo gde će se opet formirati snežni pokrivač.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar