Večeras novi PROTESTI u Crnoj Gori: DF u četvrtak započinje “Blokadu protiv izdaje”

Blokade će najverovatnije biti organizovane u većim crnogorskim gradovima - Podgorici, Nikšiću, Beranama, Bijelom Polju, Kolašinu, Budvi, Pljevljima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Novi protest, koji organizuje Demokratska Crna Gora protiv formiranja manjinske vlade, biće održan večeras u Podgorici, preko puta hrama Hristovog Vaskrsenja.

Demokrate su nakon pada vlade i smene Alekse Bečića sa mesta predsednika Skupštine, osim u Podgorici, proteste organizovali u još nekoliko opština.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Demokrate su pozvale građane da masovno dođu na protest u Podgorici, navodeći da su svi izgledi da će Demokratska partija socijalista i Građanski pokret URA u petak predložiti kandidata za predsednika Skupštine.

Oni su naveli da se nastavlja “realizacija plana bestidnog prekrajanja izborne volje građana”.

Iz Demokratskog fronta su najavili da će najavljenu blokadu saobraćajnica kacijom „Blokadom protiv izdaje“ započeti najverovatnije u četvrtak, piše podgorički portal IN4S, pozivajući se na pouzdane izvore.

Kako su ranije najavljivali funkcioneri tog političkog saveza, to će biti otpor nepravdi, odnosno najavi formiranja manjinske vlade, za koju smatraju da nije demokratska, te da nije odraz narodne volje iskazane na izborima 30. avgusta 2020. godine.

Blokade će najverovatnije biti organizovane u većim crnogorskim gradovima – Podgorici, Nikšiću, Beranama, Bijelom Polju, Kolašinu, Budvi, Pljevljima…

– Građani će se masovno odazvati pozivu DF, i naše kancelarije u svim gradovima su svakog dana prepune ljudi koji će učestvovati u ovim aktivnostima. DF i naše pristalice znaju šta su protesti i znaju šta je otpor nepravdi, a ima li veće nepravde od toga da se poražena politika DPS koja je pljačkala i uništavala Crnu Goru na mala vrata vrati u igru – kazao je ranije poslanik DF Jovan Vučurović na pitanje kakav odziv građana očekuju.

On je istakao da narodna volja nije da se DPS, nakon što je srušen posle 30 godina, ponovo vrati na vlast.

Njegov kolega, poslanik Slaven Radunović kazao je juče da su stekli uslovi da Demokratski front (DF) krene sa blokadom Crne Gore, navodeći da je 49 poslanika zatražilo da sednica parlamenta, na kojoj bi se birao predsednik Skupštine, bude održana 1. marta.

On je naveo da su se stekli uslovi da DF pokrene mehanizam „blokadom protiv izdaje“, jer je, kako je rekao, među tih 49 poslanika bilo i pet poslanika Socijalističke narodne partije (SNP).

– Ja apelujem na kolege iz SNP-a da to ne dozvole, i da ostanu verni ljudima koji su ih glasali 30. avgusta 2020. godine. Vrlo brzo pokrećemo proces blokade, jer se ovo na ovaj način ne može završiti – kazao je Radunović.

Kada će se znati konačan stav SNP-a o manjinskoj vladi, još nije poznato. Kad će biti Glavni odbor stranke predsednik SNP-a Vladimir Joković još uvek nije precizirao.

– Sednica GO će biti onog trenutka kada budemo imali šta da odlučimo. Kada definitvno budemo imati šta je rešenje, tada ćemo odlučivati o tome, da li ćemo biti deo neke priče… – rekao je Joković.

BONUS VIDEO



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar