Privlače zdravlje i ljubav, štite od UROKA i umiruju: Otkrijte koji POLUDRAGI KAMEN je baš za vas!

Idealan kamen se određuje prema horoskopskom znaku, ali i vašim potrebama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Veruje se da kristali i poludrago kamenje imaju pozitivan uticaj na telo, duh, pa i sudbinu osobe koja ga nosi.

Bioenergetičari veruju se da poludragi kamen uspostavlja ravnotežu energije u telu i da funkcioniše kao svojevrsni filter negativne energije, koju pretvara u pozitivnu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na taj način, kristali donose sreću u život njihovih vlasnika i utiču na sudbinu.

Veruje se da čuvaju od bolesti i lošeg uticaja okoline.

Iako je svo poludrago kamenje zaista lepo na oko, nije svaki kamen svakome namenjen. Idealan kamen za sebe treba da odaberete prema horoskopskom znaku, onome što kamen predstavlja i donosi, ili jednostavno, na pogled, jer intuicija ponekad bolje zna od uma šta vam je potrebno.

Svoje poludrago kamenje možete držati u stanu, torbi ili džepu, ili ga nositi kao nakit. Dolazi u različitim oblicima i modelima, pa možete da odaberete način na koji ćete crpeti njegovu energiju.

Hematit

Ovaj kamen se preporučuje Ovnovima, Vagama, Škorpijama i Jarčevima

Veruje se da hematit ima pozitivno dejstvo na krv, čuva od gotovo svih bolesti kardiovaskularnog sistema, malokrvnosti (anemije), a zaustavlja i krvarenja. Koristan je i za snižavanje krvnog pritiska i regulisanje nivoa šećera u krvi.

Pročišćava krvotok i limfni sistem, te ga oživljava i pospešuje njegov neometan rad.

Foto: Shutterstock

Kalcedon

Ovaj prelepi poludragi kamen odgovara Blizancima, Škorpijama i Strelčevima.

Kalcedon se koristi kao amajlija za čuvanje opšteg zdravlja organizma.  Osim toga što čuva od različitih vrsta bolesti, kalcedon štiti i od melanholije i slabosti.

Veruje se da leči glavobolju, groznicu, prehladu, kašalj, gnojne rane i bol u grlu. Takođe, on podstiče stvaranje crvenih krvnih zrnaca.

Foto: Shutterstock

Gorski kristal

Kamen odgovara Ovnu, Raku, Lavu i Jarcu.

Moć gorskog kristala se koristi za revitalizaciju kardiovaskularnog sistema. Ovaj kamen krvne sudove, olakšava rad srca, dovodi kiseonik u mozak, stabilizuje krvni pritisak i štiti od infarkta.

Onome ko ga nosi, gorski kristal donosi pozitivnu energiju, smanjuje groznicu, natekline i probleme sa dijarejom. On takođe snižava i telesnu temperaturu, ublažava bolove i jača imunitet.

Donosi inspiraciju, kreativnost i nove ideje, pa je pogodan za sve kojima ove veštine služe u poslu. Čisti prostor od bilo kakve negativnosti.

Foto: Shutterstock

Citrin

Nošenje citrina se savetuje Blizancima, Devici, Vagi i Vodoliji.

On podiže raspoloženje i podstiče samopouzdanje, pa je koristan u borbi protiv depresivnosti i anksioznosti.  Onome ko ga nosi, citrin pruža jaku energiju i radni elan.

Pomaže i u spavaćoj sobi, jer povećava libido i donosi odlične rezultate kada je reč o seksu. Veruje se da, kada ga nose oba partnera, dolazi do neverovatne eksplozije energije.

Foto: Shutterstock

Rozenkvars

Rozenkvarc, ili ružičasti kvarc, odgovara Biku, Raku, Devici i Jarcu.

Osećaj bezuslovne ljubavi prema sebi i drugima, koji vašem umu pruža blaženstvo i spokoj,glavni je dar koji vam pruža rozenkvarc. Savetuje se da ga nose sve osobe koje su izložene emocionalnim stresovima.

Efikasan je u borbi protiv gojaznosti i lečenju kožnih oboljenja koja su izazvvali psihosomatski poremećaji.  Posebno je namenjen ženama.

Foto: Shutterstock

Oniks

On odgovara Jarcu, Lavu, Strelcu i Vodoliji.

Oniks utiče na vašu lepotu, jer potpomaže rast kose i jača nokte. Pored toga, on poboljšava krvotok, što je korisno svima koji imaju hladne šake i stopala.

Oniksom se leče i sve očne bolesti, gluvoća i bolesti uha. Pogodan je za sve apatične osobe i meteoropate.Popravlja raspoloženje, ublažava melanholiju, depresiju i negativne uticaje zračenja zemlje, zlih ljudi i crne magije.

Foto: Shutterstock

Tigrovo oko

Blizancima, Raku i Strelcu se preporučuje nošenje ovog zanimljivog kristala.

Ovaj kamen ima izraženo antidepresivno i umirujuće dejstvo na osobu koja ga nosi. Koristan je kada su u pitanju respiratorna oboljenja, jer se veruje da leči astmu i bronhitis. Kao i oniks, i tigrovo oko leči od uroka i crne magije.

Jača funkciju malog mozga, pomaže u slučaju duševnih bolesti, a psihi obezbeđuje stabilnost. Efikasan je i u suzbijanju migrene.

Foto: Shutterstock

Sokolovo oko

NJegovo nošenje se preporučuje Ovnu, Blizancima i Vodoliji.

Kako mu i samo ime kaže, ovaj kamen doprinosi jasnijem razmišljanju, razbistravanju uma i boljem sagledavanju istine. Pomaže ljudima da oproste i razumeju.

Efikasan je u oslobađanju psihe od negativnih i mračnih uticaja. Pošto se koristi kako bi smanjio napetost i svađe, efikasno donosi mir, saradnju i blagostanje u kuću.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Lepa i srećna

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar