Ohi – napadač koji se čekao još od Boaćija i čovek koji može da okaje Mrkeline “grehe”

Blizu je i osmina finala Lige Evrope, protivnik će biti poznat narednog petka, a Ohijeva glad za golovima biće dodatan podstrek navijačima da mogu da očekuju nešto veliko i u Evropi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: FK Crvena zvezda

Gotovo pola godine su navijači Crvene zvezde iz nedelje u nedelju postajali sve više upućeniji u norveški fudbal.

Naravno, ne iz znatiželje, već iz razloga što je za Molde nastupao napadač Ohi, koji je konačno stigao na “Marakanu” i čini se počeo da isplaćuje svaki cent uložen u njega.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Najbolji strelac potcenjene skandinavske lige se brzo privikao na novu sredinu i drugačiji sistem, a mnogi će reći da njegov početak podseća na onaj kakav je imao Ričmond Boaći pre tačno pet godina.

Na pripremama u Turskoj mogao se videti istančan njuh za gol, kretnja kakvu špic mora da ima, a vrlo brzo se razumeo sa kreativcima poput Ivanića i Kataija. Pogodio je mrežu i na zvaničnom debiju u prvenstvu protiv Čukaričkog i već sada postao pretnja večitom rivalu pred međusobni okršaj za svega dve nedelje na stadionu u ulici Ljutice Bogdana.

U moru loših izbora sportskog direktora Mitra Mrkele, treba biti iskren i reći da bi dolazak Ohija mogao da bude pravi “džekpot” čime bi osporavani Mrkela donekle okajao grehe iz prošlost.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Interesantan je bio i potez Dejana Stankovića da upari Milana Pavkova sa Ohijem, što se bar za sada ispostavilo kao pun pogodak. Oba napadača su postigla pogodak i najavila neke efikasnije momente kada su napadači u pitanju.

Istina, trećeg napadača trenutno nema u rosteru, međutim, Stanković duboko veruje u fudbalsku inteligenciju i polivalentnost Bena, pa nema sumnje da će kada bude potrebno upravo on biti “džoker” mladog stručnjaka.

Videćemo da li će u nastavku sezone Stanković istrajati u svojoj nameri da utakmice igra sa dva klasična napadača i tako promeni već ustaljenu formaciju koja mu je bez obzira na sve donela sve uspehe u ove dve godine na klupi srpskog šampiona.

Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Blizu je i osmina finala Lige Evrope, protivnik će biti poznat narednog petka, a Ohijeva glad za golovima biće dodatan podstrek navijačima da mogu da očekuju nešto veliko i u Evropi. Ipak, prioritet je potera za Partizanom, koji i dalje ima pet bodova viška, međutim, sve je u rukama, ili nogama igrača Zvezde.

Samo pobede do kraja šampionata im garantuju petu uzastopnu titulu prvaka, čime će dodatno potvrditi prefiks najboljeg tima na ovim prostorima, što bez lažne skromnosti, po imenima u ekipi zaista i jesu.

Piše: Nikola Husein



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar