Vučić piše nove stranice srpske istorije: Uspeli smo zahvaljujući snovima i razumevanju naroda

Saobraćajnica Šabac-Loznice deo je projekta Ruma-Šabac-Loznica

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas obeležavanju početka izgradnje brze saobraćajnice Šabac – Loznica.

 

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Saobraćajnica Šabac-Loznice deo je projekta Ruma-Šabac-Loznica.

Ovo je, kako je rekao gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, „veliki dan za čitav kraj i dokaz da država i predsednik Vučić, kao nikad niko, pokazuju brigu, ne samo za ova, već i naredna naša pokolenja“.

– Do Loznice sat i deset, i to da voziš Vidoje da poštuješ sva pravila – konstantovao je Vučić.

– Sa azerbejdžanskom kompanijom nema brige nikada, ako nema srpskih radnika dovešće Indijce da završe posao, ja bih da vam čestitam. Ovo niko nije sanjao, Loznica – Novi Sad biće sat vremena, a sada je oko 2 sata – istakao je predsednik Srbije.

Predsednik razgovara sa prisutnima na terenu, radnicima, kao i izvođačima radova.

– Put će biti završen pre kraja 2024. godine. Za godinu i po od Beograda do Šapca za 45 minuta  – konstatovao je predsednik.

Obraćanje ambasadora Azerbejdžana Kamil Hasijev

Foto: Printscreen/pink

– Uspešni odnosi Azerbejdžana i Srbije se zasnivaju na uzajamnom podršci – rekao je on.

Ovom prilikom predsednik se obratio Ahmetu Muratu Turkoglu, direktoru kompanije “Azvirt” i pohvalio njihov rad. Više o tome ČITAJTE OVDE. 

Foto: Printscreen/pink

Obraćanje predsednika Vučića

– Oni i pre roka, da ne kažem bolji od ostalih i u najboljem interesu Srbije obavljaju svoj posao. Naša saradnja je rezultat sjajnih odnosa. Danas otvaramo radove ka Loznici, odavde iz Prnjavora koje će završiti na zapadnom krilu Loznice. Biće završena pre kraja septembra 2024. godine, Beograd i Novi Sad biće povezani sa Loznicom, gotovo nestvarno, gotovo neverovatno. Važnije je uvek kakav put si izabrao nego cilj, za razliku od mnogih koji obećavaju uglavnom rušenje, mi obećavamo da gradimo i snažimo državu. Imamo veliko poverenje u predsednika Alijeva, verujem da će Azerbejdžan podržavati Srbiju. Ovaj veliki projekat olakšaće život ljudima u Mačvi i Jadru, ali i privući investitore – kaže Vučić i dodaje:

– Ljudi koji žive ovde znam da su zahvalni državi, ali mi smo ovo uspeli da uradimo zahvaljući njihovim snovima i razumevanju. Bez podrške naroda u Mačvi, Jadru i Podrinju ne bismo uspeli. Danas ovde gradimo istoriju – rekao je Vučić.

Pitanja novinara

– Potvrđena je poseta iz Monaka i Španije. To je za nas izuzetno važno, kao i poseta princa Alberta od Monaka, to je važno za Srbiju.

Predsednik je upitan o listi SNS za parlamentarne izbore, kao i za mogućnost sastanka sa lažnim ekolozima koji kampuju ispred Predsedništva.

– Oni koje podržavate ne odgovara da govore o Jeleni Begović ili Dani Grujičič, pa što bi vam odgovaralo da se priča i o Mariji Zdravkovići mnogi drugi sportisti na listi. Kod nas u stranci demokratske orijentacije predlažu odbori.

Vučić je rekao da ne vidi smisao da razgovora sa ljudima koji su tu zbog sopstvene političke promocije, kao i da mu je važnije da radi za narod u Mačvi, Jadru i Podrinju.

Da razgovaram sa ljudima koji su to zbog sopstvene promocije ne vidim smisao, gorko se kajem zbog svojih političkih grešaka, ali vidim da im je dobro imaju jagnjetine i bureka. Meni je mnogo važnije da radim za ljude u Prnjavoru i Mačvi, nego da ispunjavam želje samoproklamovanih lidera – rekao je Vučić.

O najavama Marinike Tepić da će SNS doživeti poraz, kao i njenim najavama da će biti lustracije novinara.

– Da se spremamo za poraz, ceo život čekate da izgubite, da li će to ovog puta biti ili ne videćemo na izborima, a što se tiče batinjana to vam je na nivou laži o Jovanjici i Moroviću. Kao i to da prete novinarima ja hoću ljudima da obećam da oni koji rade u Šolakovim i Đilasovim medijima da će moći uvek da rade i uvek će moći da štite njihove interese. Treba da je sramota one koji prete vama, a ne smeju da vam odgovore na pitanja i da vas puste na konferencije za novinare jer nemaju dobre odgovore. To govori o razlici između nas, onih koji poštuju različitosti i onih koji poštuju drugačije stavove i mišljenja i spremni su da odgovaraju na pitanja koja ne moraju da budu prijatna, a što se tiče ovih drugih koji to nisu u stanju, neka građani sami vide. Ali na kraju, ja sam juče rekao i završio sam time svoje obraćanje na Glavnom odboru, nemojte da se sekirate, pobedićemo ih ubedljivije nego ikad – podvukao je Vučić.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar