Microsoft Windows 10: Novi update, novi problemi

Veliko martovsko ažuriranje utiče na OS i Windows Server, te sprečava aplikacije i softver da se povežu na internet

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Pixabay

Microsoft je pre izvesnog vremena obećao bolje Windows 10 iskustvo, ali je 27. marta ponovo upozorio na probleme s apdejtom, koji je preuzelo nekoliko miliona korisnika.

Naime, radi se o tome da je kompanija objavila da veliko ažuriranje March 2020, te apdejt koji je trebalo da popravi probleme s antivirus programima, imaju ozbiljne posledice.

Tako March 2020 update utiče na Windows 10 i Windows Server, te aplikacije i softver sprečava da se povežu na internet, što se, na primer, dešava kada je uređaj povezan na VPN, ali i u drugim okolnostima.

Među aplikacije koje su pogođene ovim problemom spadaju Microsoft Teams, Microsoft Office, Office365, Outlook, Internet Explorer 11, i neke verzije Microsoft Edge-a.

Microsoft je objavio i Security Intelligence Update za Windows Defender, koji je trebalo da popravi probleme sa skeniranjem računara, ali se umesto toga pojavio problem koji sprečava pokretanje računara.

Iako problem nije zanemarljiv, činjenica je da su Windows Defender problemi bili potencijalno opasni, i mora da se prizna da je kompanija reagovala u rekordnom roku.

Sigurnosna ažuriranja ipak stvaraju dodatne probleme, pa eksperti očekuju slične komplikacije i narednih nedelja, dok bi postojeći propusti, poručuju iz kompanije, trebalo da budu rešeni početkom aprila.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Srbijadanas.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar