Vojkan Krstić danas pred TUŽIOCEM, Kumodražanima laknulo: “Pretio je da će me UBITI jer nisam ćutao”

Kako se sumnja, Krstić je tokom 2019. i 2021. godine, koristeći svoj položaj, a u nameri da pribavi protivpravnu imovinsku korist, zaključio više ugovora o pružanju usluga u ime i za račun "Elita gradnja"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Tamara Gak, Youtube/printsreen

Vojkan Krstić (39), vlasnik preduzeća “Elita gradnja” uhapšen je juče sa još pet osoba, zbog sumnje da su lažnim fakturama i zapisnicima o iznošenju smeća i šuta oštetili budžet Srbije za više od 10 miliona dinara. Krstić će danas biti ispitan u Višem tužilaštvu.

Krstić, koji se u javnosti predstavlja kao humanitarac i načelnik Spasilačkog centra Srbije, osumnjičen je za zloupotrebu položaja službenog lica, dok se D. T. (66), D. O. (60) i Ž. P. (61) terete za zloupotrebu službenog položaja, navodi se u saopštenju MUP. Osim njih privedeni su i V. J. i N. P., a navodno, svi su zaposleni u opštinskim upravama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Kako se sumnja, Krstić je tokom 2019. i 2021. godine, koristeći svoj položaj, a u nameri da pribavi protivpravnu imovinsku korist, zaključio više ugovora o pružanju usluga u ime i za račun “Elita gradnja” zaključio sa pojedinim institucijama i sačinjavao račune sa lažnim podacima o izvršenim uslugama odnošenja šuta i smeća – saopštio je MUP:

Sumnja se da je pravio račune o navodno izvršenim uslugama uklanjanja reklama sa javnih površina, na kojima su bili netačni, uvećani iznosi, koje su oštećeni plaćali. Na taj način je, kako se sumnja, pribavio korist veću od 10 miliona dinara.

Meštani Kumodraža: Pretio nam je plaćenim ubicama

Meštani naselja Kumodraž, gde je Krstić navodno stvorio deponiju, kažu da je ovo njihova pobeda.

– Bilo je i vreme da se stane na put tom bahaćenju i uništavanju naše okoline – rekao je jedan žitelj, dok Novica Janjić dodaje da su se pune četri godine borili da se smeće ne baca tu. Goloruki smo stali na put i kamionima punim smeća nismo dozvolili da prolaze. Pretio mi je da će doći plaćeni ubica i da će me ubiti, samo zato što nisam želeo da ćutim. Neću da živim pored smeća i kraj – kaže Janjić i dodaje da poslednje dve godine nema deponije:

ŠOK! Uhapšeni Krstić se pojavljuje u “Vidimo se u čitulji”: Evo kako i zbog čega je on u filmu (VIDEO)

– Prijavljivao sam pretnje policiji. Prvo se pravdao da šut donosi da bi poravnao plac, a onda je govorio da je to privatni posed i da može da radi šta hoće.

Inače, Krstić, koji se na društvenim mrežama predstavlja kao humanitarac i spasilac, uhapšen je u svom domu u Jajincima.

– Kada su operativci MUP upali u kuću, on je bio u gaćama. Reč je o čoveku koji je pričao da smeće i šut odvozi u spalionicu u Vinči, a umesto tamo, pravio je divlje deponije na državnom zemljištu i tu odlagao đubre – kaže izvor za beogradske medije. Više javno tužilaštvo, čije je Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije u saradnji sa UKP učestvovalo u akciji, navodi da su ugovori o pružanju usluga bili sklapani sa gradskim opštinama Čukarica, Vračar i Zvezdara.

Lisice su stavljene članu opštinskog veća Čukarice, kao i načelniku GO Zvezdara za komunalne poslove. Petoro privedenih se sumnjiče da su zloupotrebom svoje službene dužnosti pribavili protivpravnu imovinsku korist navedenom privrednom društvu, tako što su sastavljali službene isprave neistinite sadržine i odobravali plaćanja fakturisanih usluga bez dokaza o tačnosti podataka odnosno vrednosti izvršenih usluga. Sva zadržana lica će biti saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, na okolnosti krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

Prema nezvaničnim informacijama, zadržavanje nije određeno jednoj osobi koja je pozitivna na koronavirus.

Vojkanu Krstiću određen PRITVOR: Lažni humanitarac oštetio državu za više od 10 miliona dinara

Predstavlja se kao spasilac, a ne zna da pliva

Vojkan Krstić navodno u beogradskom naselju Jajinci, ima kuću koja podseća na kasarnu, a koja je sedište njegovog Spasilačkog centra Srbije.

– Zaposleni nose uniforme koje podsećaju na policijske, imaju kvadove, skutere, čamce, helikoptere i opremu za spašavanje,kao i grb i legitimacije koje liče na one koje ima Žandarmerija – kaže izvor i dodaje da Krstić na društvenim mrežama često kači snimke spašavanja, odnošenja hrane zavejanima, pomaganja siromašnima.

– Zanimljivo je da on svoj centar predstavlja kao “državni projekat” i na taj način dovodi ljude u zabludu, a pogotovo je interesantno što se predstavlja kao spasilac, a ne zna ni da pliva – kaže izvor.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Pink

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar