Tajna u slučaju Mateja Periša o kojoj se ĆUTALO

Da ova ekipa ima nekoliko tajni o kojima ćuti, iz dana u dan postaje sve jasnije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Shutterstock/Ilustracija

Potraga za nestalim Matejem Perišem (27) iz Splita ušla je u 27. dan. Kako je Objektiv već pisao, isplivale su nove informacije o momcima s kojima je došao da se provodi u Beogradu.

Da ova ekipa ima nekoliko tajni o kojima ćuti, iz dana u dan postaje sve jasnije, a jedna od njih je i da je u kombiju kojim su putovali od Zagreba do Beograda bio i pojedinac koji je učestvovao u napadu na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu 2019. godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Taj momak nije huligan u klasičnom smislu te reči. Jeste učestvovao u nekim incidentima kao što je bio taj napad na vaterpoliste, bilo je i nekih priča da je bio blizak sa momcima koji su gurali automobile sa srpskih tablicama u more, ali daleko od toga da je kriminalac – objašnjava izvor Objektiva iz Splita, dodajući da je celo Matejevo društvo bilo sklono nekim mangupskim egzibicijama.

A šta bi to moglo da bude? Rešenje bi mogao da ima bivši policajac, a sada privatni detektiv Braca Zdravković. Kako je potvrdio za naš list, s njim je kontaktirao jedan mladić iz Splita sa saznanjima koja bi mogla da bace potpuno novo svetlo na ponašanje Mateja tokom noći u kojoj je nestao.

NOĆNI TRIATLON

– On mi je rekao da ti momci jesu dobri, ali i živahni. Između ostalog, rekao mi je da je to društvo i u Splitu imalo međusobne opklade, da su zadavali jedni drugima neke „izazove”. Na primer, da neko preskoči neku udaljenost, da se spusti sa nekog mosta… – navodi detektiv.

On objašnjava da bi Matejevo ponašanje moglo da se podudara sa nekom vrstom „ponoćnog” izazova.

Foto: Privatna arhiva

– Nazovimo to ponoćnim triatlonom – trčanje nekoliko kilometara, plivanje, pa onda izađeš na određeno mesto i napraviš stotinak sklekova. Možda je ovde u pitanju bila takva neka opklada. Možda je mladić po nagovoru svog društva otrčao kilometar i po, skočio u Savu i plivao prema „Gotiku”, a sve zbog opklade. Ako je to u pitanju, to zna samo njegovo društvo. I ovo je jedna od teorija, ne moja, nego dečka iz Splita koji mi je to poslao – istakao je detektiv.

OTAC NENAD O NAJNOVIJOJ TEORIJI

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, naveo je da ne želi da komentariše pojedinačna mišljenja i opservacije.

– Za mene su relevantne informacije samo one službene, koje je objavio MUP Srbije. Znam da policija veštači signal mobilnog telefona, da su ga pre neki dan aktivirali i da se tako pojavio na mreži. Policija obavlja i dalje sve istražne radnje. Novih značajnijih informacija, nažalost, nema – istakao je Periš.

Piše: Aleksa Momčilović

BONUS VIDEO

OVU I OSTALE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 26. JANUAR

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (16)

  1. @Srboholik Ovakve ekipe ne konzumiraju speed, vec kokain, ocigledno je da imaju dovoljne love. A to ne funkcionise tako, vec ti dostave na adresu, gospodski. Nema potrebe za trcanjem po gradu ko muva bez glave. O

    Odgovori

Ostavite komentar