Zavirite u tajnje našeg Nobelovca: Biografija Ive Andrića za duge sate u krantinu (FOTO)

Knjigu "U požaru svetova“ moći ćete da pronađete od četvrtka 2. aprila u prodaji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Pred čitaoce stiže prva sveobuhvatna biografija našeg nobelovca Ive Andrića. U majstorski napisanoj biografiji “U požaru svetova” Mihael Martens prati Andrićev jedinstven životni put i slika impresivnu panoramu evropske istorije 20. veka.

Naslov knjige “U požaru svetova” parafraza je rečenice iz Andrićeve priče “Žena na kamenu” jer, prema rečima autora ove knjige, najbolje ilustruje Andrićev politički život: “Sagoreti bez ostatka, izgubiti se u opštem požaru svetova kao vatra u vatri.“ Na nekoliko stotina stranica Martens detaljno, i na osnovu temeljnog poznavanja Andrićevog dela, prepiske, arhivske građe i korišćene literature, opisuje Andrićev život od rođenja u Bosni, preko sarajevskog atentata i diplomatske službe u Berlinu, pa do života u Beogradu pod okupacijom, kada piše dela koja će mu doneti svetsku slavu, a priklanjanje Andrića novoj vlasti posle oslobođenja posebno su intrigantan deo ove iscrpne i pouzdane biografske studije.

Foto/Promo

Autor biografije Mihael Martens (Hamburg, 1973) nemački je novinar i pisac, dugogodišnji politički dopisnik lista “Frankfurter Allgemeine Zeitung“ i stručnjak za balkanska pitanja. Tokom svoje novinarske karijere boravio je u Sankt Peterburgu, Atini i Istanbulu, a od 2002. do 2009. u Beogradu kao dopisnik frankfurtskog dnevnika. Kod nas je 2013. godine prevedena njegova knjiga “U potrazi za junakom“.

Knjigu “U požaru svetova“ moći ćete da pronađete od četvrtka 2. aprila u prodaji.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar