Nije kasno za PROMENU profesije: Ovo je spisak NAJBOLJE plaćenih zanimanja za koja je potreban samo kurs

Objektiv svima onima koji žele da u potpunosti promene profesiju donosi smernice i prikaz ovih zanimanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Diploma srednje škole ili čak fakulteta ne znači nužno da će čovek dobro zarađivati ili biti zadovoljan na poslu koji obavlja.

Najtraženija zanimanja u velikoj meri nisu i najplaćenija, a Objektiv svima onima koji žele da u potpunosti promene profesiju donosi smernice i prikaz najplaćenijih poslova za koje je potrebna samo kratkotrajna obuka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

KUVAR

Plate kuvara u Srbiji se kreću od 700 pa sve do čak 1.500 evra i više, zbog toga se na kursevima za ovaj posao traže dodatna mesta. Postoji i mogućnost njihovog pohađanja i putem interneta, što je jeftinija varijanta, a kako navode neki od predavača jedne kuvarske akademije, potražnja za profesionalnim kuvarima, čak i u doba pandemije kada je dosta restorana zatvoreno,nastavlja
da raste. Onlajn dostava hrane se značajno povećala, zbog čega kuvari ni dana ne moraju da čekaju na posao.

Cena kursa: od 200 do 600 evra

Trajanje kursa: 5 meseci

INDIVIDUALNI TRENER

Ako ste zaljubljenici u vežbanje, ova prekvalifikacija je prava stvar za vas. Personalni treneri u Srbiji mogu da zarade kao lekari na Zapadu, a ukoliko pored ovog kursa završite i one koji se odnose na ishranu i suplementaciju, zarada će biti još veća.

Cena kursa: od 130 do 1.000 evra
Trajanje kursa: Od 15 dana do nekoliko meseci

ŽENSKI FRIZER

Frizerski posao je jedna od uslužnih delatnosti u kojoj može da se zaradi i preko 1.000 evra mesečno ukoliko u ovom poslu postanete profesionalac. Oglasi su puni ponuda za ovaj posao, a saloni i dalje niču kao pečurke posle kiše. Cena kurseva se razlikuje, pa tako u Subotici frizerski kurs od pet meseci košta svega 400 evra, a u Beogradu čak 1.470.

Cena kursa: od 400 do 1.470 evra
Trajanje kursa: 6 meseci

ŠIŠANJE PASA I MAČAKA

Najjeftinije šišanje psa u Beogradu, pod uslovom da je u pitanju primerak minijaturne rase, košta čak 2.000 dinara. Ukoliko pored pranja, šišanja, trimovanja, tretiranja protiv buva, klijent zatraži i frizuru, cena usluge može ići čak i dao 7.000 dinara. Upravo zbog sve veće potrebe za frizerima za ljubimce, ovaj kurs je jedan od najtraženijih u glavnom gradu.

Cena kursa: 1.000 evra
Trajanje kursa: 200 školskih časova

SOFTVERTESTER

Oni koji se bave ovim poslom otkrivaju greške (bagove) u računarskim sistemima ili softverima. Pomoću alata za testiranje (programiranje nije ključno za početak rada u ovoj oblasti) softver testeri traže greške u programima kako bi diveloperi mogli da ih isprave i omoguće korisnicima savršen proizvod. Plata onih koji se bave ovim poslom u Srbiji iznosi oko 1.300 evra.

Cena kursa: 1.300 evra
Trajanje kursa: 1 godinu

Piše: Nikolina Marić

OVU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 24. JANUAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:

 Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar