Slagala u školi da joj je sin UMRO: Nakon dve nedelje dogodio se OBRT o kom niko nije mogao ni da sanja

Drugari i škola već organizovali sahranu i oplakivali dečaka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Vanesa Blankard, Foto: Montgomery County Sheriff's Office

Vanesa Blankard (39) uhapšena je pošto je lažirala smrt svog 12-godišnjeg autističnog sina, nakon što ga je ostavila samog u sobi motela gde je proveo dve nedelje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nju je, naime, kontaktirala škola u Tenesiju koju je dečak pohađao, kako bi proverili šta je sa detetom jer već dva dana nije dolazilo u školu, a niko nije prijavio njegovo odsustvo.

Vanesa se najpre dugo nije javljala, a onda je rekla školskim zvaničnicima da je njen sin umro nakon što je doživeo iznenadni napad, iako je bio sasvim dobro.

Kao odgovor na to, lokalna zajednica je krenula sa prikupljanjem novac za troškove sahrane dečaka, kontaktirano je pogrebno preduzeće i sve je organizovano za sahranu, ali majka dečaka nije se pojavljivala.

Nakon što su je ponovo kontaktirali, Vanesa je rekla da je trenutno u bolnici i da još čeka obdukciju svog sina.

Eli Kol, majka dečaka koji je pohađao istu školu u koju je išao i Vanesin sin, rekla je da su drugovi i nastavnici bili shrhani, a nisu imali predstavu da oplakuju živog dečaka.

Motel u kom je pronađen dečak, Foto: Google Maps

– Deca u razredu su plakala zbog njegove smrti. Moj sin i neki prijatelji su napravili svetilište u kućnoj sobi na njegovom starom mestu. Svaki dan je pričao o tome da želi da upozna svoju mamu i ode na njegovu sahranu – rekla je Kol za “Clarksville Now”, dodajući da su deci ponuđeni savetnici kako bi im olakšali tugu.

Dve nedelje kasnije, službenici u školi su otkrili da je dečakov laptop koji mu je škola izdala, korišćen u obližnjem motelu.

Odmah je slučaj prijavljen nadležnima, a policija se uputila ka tom motelu i zatekla dečaka u jednoj od soba u kojoj je poslednjih nekoliko nedelja živeo sam.

Vanesa Blankard je tada uhapšena i nakon ispitivanja otkrila je da ga je tamo ostavila samog i rekla da ga proverava i posećuje svaki dan ili svaki drugi dan.

Kasnije je optužena za lažno prijavljivanje smrti i stvaranje lažnog utiska o smrti i doprinos delinkvenciji, saopštila je policija.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, New York Post

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar