Legendarni Hrvat udario po Australiji zbog Novaka: “Oduvek ste bili marionete Engleske i Amerike!”

Oštra poruka upućena vlastima u Kanberi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Steven Paston/PA Images/Profimedia

Jedan od ljudi koji su najviše uticali na teniski razvoj Novaka Đokovića je bez svake sumnje Nikola Pilić.

Čuveni jugoslovenski i hrvatski teniser i stručnjak je ovih dana prilično besan zbog ponašanja prema prvom teniseru sveta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Od jutros je postalo naročito užareno zbog neizvesnosti oko Đokovićevog statusa nakon drugog ukidanja vize.

O svemu tome Nikola Pilić je govorio kao gost emisije “Usijanje” na televiziji ”Kurir”.

– Ne treba čovek da bude advokat, ovde je jako jednostavna priča. Australijska federacija i nezavisni doktori su mu dali zeleno svetlo i rekli su mu “sedi u avion i dođi”. Došao je u Melburn i onda su rešili da će ga tretirati kao kriminalca. To je čista politička igranka, politika duboko ide uz sport – započeo je Pilić.

Uveren je čuveni stručnjak da je ova nova odluka bila zlonamerna pre svega.

Novak je čovek koji je devet puta osvajao Australijan open, a ne daju mu nikakvih kredita, maltretiraju ga kao kriminalca. Ovo je čista politička priča gde premijer koji ima loš rejting, preko imena Novaka Đokovića skuplja neke političke poene. Oni kažu da bi on mogao nekoga da zarazi. Pa što nisu doneli odluku pre tri-četiri dana, nego u petak popodne, tako da Novakovi advokati imaju manje vremena? Australijanci su uvek bili lutka na konopcu Engleske i Amerike i što su oni njima govorili, to su oni uvek radili. Bio sam mnogo puta u Australiji i znam šta se događa. Ovo što su napravili je čista sramota. Kad je u pitanju politika, onda sam siguran da Novak ima manje šanse od 50 odsto – direktan je nekadašnji selektor Dejvis kup tima Srbije.

Nažalost, Pilić nije optimističan po pitanju puštanja Novaka da igra na Australijan openu.

– Najvažnije je da on dobije garancije da igra i da on dobije prvo i drugo kolo i da se njegova forma diže. Da prođe prvu nedelju, da može da uđe u svoju “šestu brzinu”. On tamo voli da igra, tamo mu loptice odgovaraju, podloga terena… Ali da li će on igrati ili neće? Ja znam, bio sam u Australiji, znam kako oni misle o svemu tome. Ovo što su napravili od njega je sramotno. Izuzetno sam razočaran. Uveren sam, daj Bože da nisam u pravu, uveren sam da neće pustiti Novaka u Australiju – zaključio je Nikola Pilić.

BONUS VIDEO:

Ogorčeni Troicki opleo po ATP-u: Ovo je nečuveno, Novak prolazi najteže trenutke u karijeri, a vi ćutite!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar