Preminula ČUVENA pevačica: Muž ju je ZLOSTAVLJAO, a bila je inspiracija najvećim muzičkim zvezdama

Ostavila je veliki pečat u muzici

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Pevačica Roni Spektor, čiji je snažan glas zaslužan za nezaboravne hitove ranih 1960-ih, uključujući “Be My Baby”, “Baby, I Love You” i “Walking in the Rain”, umrla je u sredu nakon kratke borbe s rakom u u 78. godini.

Spektor, rođena kao Veronika Benet, udružila se sa svojom starijom sestrom Estel i rođakom Nedrom Talij kako bi osnovala “Ronettes” 1957.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Foto: Printscreen/Youtube

Oni su postali jedan od najtrajnijih trija takozvane ere devojačkih grupa, a dugo nakon raspada grupe, i njenog braka s producentom Filom Spektrom hvaljena je kao simbol umetničke i lične izdržljivosti.

– Bila je s porodicom i u zagrljaju svog muža Džonatana – navodi se u saopštenju porodice.

– Roni je živela svoj život sa sjajem u očima, hrabrim stavom, čudnim smislom za humor i osmehom na licu. Bila je ispunjena ljubavlju i zahvalnošću. Njen radosni zvuk, razigrana priroda i čarobna prisutnost ostaće u svima koji su je poznavali, čuli ili videli – dalje je navedeno.

Buduća Roni Spektor svoj je najistaknutiji komercijalni uspeh ostvarila rano, kada je Fil Spektor potpisao ugovor s grupom 1963. Odmah su se zaljubili jedno u drugo.

– Bila sam jako zaljubljena. Ta energija mi se svaki put vrati kad pevam “Be My Baby”, mislim na nas u studiju – rekla je Roni u intervjuu 2013. godine.

Pesma, koja je zauzela 2. mjesto na “Billboard Hot 100” lestvici u oktobru 1963, dobila je drugi život kada ju je Martin Skorsiz uvrstio u kriminalističku dramu “Mean Streets” iz 1973. godine.

Udala se za Fila Spektora 1968. Nekoliko meseci kasnije, on je objavio da odlazi u delimičnu penziju.

– Nisam shvatala da ću se morati povući zajedno s njim. Da sam znala da neću pevati, ne bih se udala za njega – rekla je Roni kasnije za Times.

Nakon četiri godine prisilne izolacije i porodičnog zlostavljanja, razvela se od Spektora 1972. godine.

Roni Spektor bila je prijateljica i inspiracija umetnicima uključujući Džona Lenona, Dejvida Bovija, Brusa Springstina, Ejmi Vajnhaus i Bili Džoel – koji je za nju napisao “Say Goodbye to Hollywood” – a njena harizma je bila upečatljiva.

– Prvi put sam otišao u raj kada sam se probudio s Roni Benet koja je spavala s osmehom na licu. Bili smo deca. Ne može biti bolje od toga – napisao je Kit Ričards o njihovoj vezi sredinom 1960-ih u memoarima.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar