Ofarbani podovi su ove godine u TRENDU: Ako želite da napravite takvu promenu, uzmite u obzir OVE savete

Potpuna promena enterijera

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Kao i u drugim oblastima što se menjaju trendovi, tako dolazi do promena kada je i enterijer u pitanju.

Sada su popularni farbani podovi, a da biste to izveli u svom domu, nije vam potreban majstor, niti mnogo novca.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Uz pomoć nekoliko saveta možete da promenite izgled svog doma, a ova tehnika je posebno dobra za one koji vole rustično, minimalistički ili skandinavski izgled doma.

1. Priprema

Ključ za farbanje poda je pripremni rad. Kvalitet gotovog proizvoda određen je kvalitetom pripreme. Ako nameravate da farbate pod, pobrinite se da imate dovoljno vremena da se posvetite pripremi pre neko što počnete sa poslom.

2. Ventilacija je neophodna

Verovatno ćete koristiti boju sa organskim komponentama, stoga je ventilacija ključna. Jedini problem kod ovog koraka je otvaranja prozora, što može naneti prašinu na pod koji je u procesu farbanja. Pobrinite se da vaši prozori imaju mrežicu, otvorite vrata i prozore u drugim sobama. Ne zaboravite uvek da nosite masku dok koristite farbu.

3. Isplanirajte

Pre nego što počnete sa farbanjem, isplanirajte šta ćete raditi. Na ovaj način ćete znati odakle da počnete, a gde da završite sa farbanjem, tako da možete da izađete iz sobe dok se pod suši.

Foto: Shutterstock

4. Izbrusite pod

Pre nego što počnete sa farbanjem, moraćete da izbrusite drvene podove kako biste uklonili lak ili određenu završnu obradu. Preporuka je da koristite brusilicu za podove kako biste spasili leđa i lakše brusili.

5. Očistite pod

Nakon bvrušenja uklonite što više prašine pomoću usisivača, a zatim lagano prebrišite pod. Ostavite da odstoji nekoliko sati da se osuši kako bi se prašina slegnula, a zatim još jednom usisajte.

6. Zakrpite sve rupe

Osim ako ne želite rustični izgled, bitno je da popunite sve pukotine i rupe. Nakon što se osuši, prvo će biti potrebno da premažete ta mesta i pustite da ih osušite.

7. Premažite pod

Zatim premažite pod temeljnim premazom na bazi ulja. Bitno je da nosite propisno postavljenu masku kako biste osigurali ventilaciju.

Foto: Shutterstock

8. Nanesite boju

Nakon što se temeljni premaz potpuno osuši, vreme je za nanošenje provg sloja boje. Ne zaboravite da odaberete završni sloj koji želite, bilo da je mat ili sjajan. Pustite da se boja osuši. Zavisno od podloge koju koristite, možda će biti potrebno da nanesete i drugi sloj boje.

9. Dodajte završni premaz

Nakon što se boja potpuno osuši, nanesite završni premaz koji se poklapa sa temeljnim koji ste koristili. Izbegavajte stavljanje ulja na lateks, jer će s eodmah oljuštiti. Ako niste sigurni koji su dobri za kombinovanje, potražite savet stručnjaka.

Pustite da se svaki sloj potpuno osuši, a zatim uživajte u novom izgledu vašeg prostora.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar