Upoznajte Novakovog sudiju: JEDNIM pitanjem je odmah zaintrigirao sve Srbe!

On je već primio dokumenta i dokaze od strane Novakovih advokata danas

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

Suđenje Novaku Đokoviću zakazano je u noći između nedelje i ponedeljka, a sada znamo i kom sudiji je dodeljen ovaj slučaj.

U pitanju je Entoni Keli, inače jedan od najizvrsnijih u svom polju u Australiji. On je već primio dokumenta i dokaze od strane Novakovih advokata danas, a na prvom ročištu se Đoković u Federalnom i porodičnom sudu nije pojavio.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ono što je posebno interesantno i daje opet neku nadu u pozitivan ishod je to da je Keli prvo pitao da li Novak ima uslove za trening. U prevodu zanima ga u kakvom stanju se nalazi srpski teniser.

– Mislim da nije nerezonski ako upitam, da li taj hotel u kojem odseda Novak ima mesto na kojem može da vežba i trenira? Ne očekujem da odgovorite na to pitanje, ali je realno postaviti ga – rekao je Keli na saslušanju.

A ko je zapravo Entoni Keli?

Sudija Keli ima bogatu biografiju iza sebe. Radio je kao advokat više od 29 godina, od čega je deset godina radio kao viši savetnik. Imao je dodira sa međunarodnom arbitražom, inženjerstvom, likvidnošću kompanija, investicijama…

Kao praktikant radio je u Visokom sudu pravde i u Federalnom sudu. Još u mlađim danima isticao se u kompleksnim predmetima, kao i nizu drugih proceduralnih, sudskih poslova. Jedan od najistaknutijih iz rane faze karijere bio je predmet Banke Melburna 1990. godine, koji je potrajao skoro tri godine, a tokom kojeg je postojalo 100 iskaza i protiviskaza.

Mnogi su ga kroz karijeru opisali kao iskrenog i fer sudiju, ali i advokata. Sarađivao je sa četiri osobe u sudu, a svedoci kažu da je svaki od njih maksimalno cenio trud i vreme koje je Keli izdvajao kako bi ih edukovao. U jednom dokumentu u kojem je on predstavljen kao sudija viktorijanskog suda pravde, piše da ih je stalno vodio na kafu i portugalske kolače, a često su zajedno izlazili na druge obroke.

Sve u svemu, Keli iza sebe ima čak 35 godina bogatog iskustva, tokom kojeg je napisao i knjigu od 700 strana o istragama koje se bave slučajevima kada negde izbije iznenadni požar. Isto tako, pisao je o industriji automobila i boja.

Takođe, on je i veliki ljubitelj automobilskih trka i čest je gledalac na istim.

Sve ovo nam daje veliku nadu u pozitivan ishod ove neverovatne sage.

Bonus video:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar