Đokovićev Instagram potpuno zatrpan: Dok mu jedni čestitaju, drugi pišu užasne poruke! (FOTO)

Srbin ide u Melburn, čisto da podsetimo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: SOPA Images Limited/Alamy/Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković potvrdio je da će učestvovati na Australijan openu, iako se mesecima spekulisalo, pošto je ulazak u Melburn (država Viktorija) dozvoljen samo vakcinisanima.

Đoković nije javno saopštavao vakcinalni status, a u potvrdi učešća na prvom grend slemu sezone – poručio je da nije vakcinisan. Pravo na učešće na Australijan openu dobio je na osnovu “medicinskog izuzeća”, kao i još nekoliko tenisera koji to za sada nisu javno obelodanili.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Svetski broj jedan odlučio je da bude potpuno transparentan i da, kako ne bi bilo spekulacija, odmah saopšti na osnovu čega može da nastupi na Australijan openu.

– Sada krećem u Australiju jer sam dobio izuzeće i spreman sam da živim i dišem tenis narednih par nedelja takmičenja. Hvala svima na podršci! Idemooo – napisao je Đoković na svom Instagramu, a u roku od nekoliko minuta dobio je veliki broj poruka poznatih sportista.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Odmah su mu se javili Marko Podraščanin, Ivana Jorović, Nemanja Nedović, Tadija Dragićević, Bernard Tomić i mnogi drugi, a možda je najviše pažnje privukao komentar hrvatskog fudbalera Ivana Rakitića, prenosi “Mondo”.

– Živeo legendo, sve najbolje u 2022. godini i idemo odmah po prvu kantu! Srećno majstore – napisao je fudbaler Sevilje, inače dobar prijatelj Novaka Đokovića, dok je bilo i dosta onih koji su maliciozno upitali na osnovu čega je Novak Đoković dobio pomenuto “medicinsko izuzeće” (imao je astmu kao mlađi, netoleranciju na gluten i još nekoliko zdravstvenih problema prim.aut.).

Podsetimo, organizatori turnira su osnovali poseban i nezavisan odbor za “medicinsko izuzeće”. Pred njim su nevakcinisani mogli da izlože svoj slučaj, a morali su da imaju i valjan medicinski razlog. U njemu su bili lekar opšte prake, imunolog i epidemiolog, a zanimljivo je da u kartonima tenisera nisu navedena njihova imena. To je urađeno kako bi nezavisna komisija mogla da donese odluku bez subjektivnosi.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar