Da nije bilo poraza od Kroacije, možda bih bio pekar: Saša Ilić priznao zbog kojih poraza je imao traume

"Uspeh ekipe bez obzira kako sam igrao bio mi je važniji od ličnog"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: FK Partizan

Legendarni kapiten Partizana, a sadašnji trener Čukaričkog, Saša Ilić, smatra da mu je težak poraz od Kroacije promenio tok karijere i potencijalno života.

Ilić je na međunarodnoj sceni debitovao upravo protiv Dinama (tadašnja Kroacija) u pobedi od 1:0 u Beogradu, da bi posle debakla u Zagrebu postao standardan u Partizanu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Duel sa Kroacijom mi je promenio život. Posle tog dvomeča i teškog poraza u Zagrebu 5:0, praktično sam ni iz čega došao da igram za Partizan. Mene je Kroacija spasila. Ko zna šta bih bio, možda pekar – rekao je Ilić za “Sportski žurnal”, te otkrio i koje mečeve bi gumicom izbrisao.

– Najteže su mi padali porazi od Zvezde. Uspeh ekipe bez obzira kako sam igrao bio mi je važniji od ličnog. Teško sam preživljavao poraze od Šamroka, Auzburga, AEL-a… To su ozbiljne traume.

Dotakao se Ilić i činjenice da ga navijači Zvezde poštuju.

– Igrao sam fudbal u drugačije vreme, nije bilo društvenih mreža. Danas se snimaju, pevaju to kače na mreže, a onda kasnije trpe posledice, pokaju se posle dva dana, ali kasno. U mladosti, dok sam izlazio, sretao navijače Zvezde i Partizana u gradu, imao drugove iz oba kluba, ali sam uvek prema svima bio korektan. Volim Partizan i uvek želim da moj klub pobeđuje, ali ne bih i nikada nisam nikoga vređao. Imam poštovanje za rivale.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs, Sportski žurnal

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar