Stvarno daju REZULTATE: Top 10 trikova za LEPOTU koje smo naučili u 2021. godini

Da li ste isprobali neku od ovih tehnika?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Ova godina je bila udarna kada su u pitanju novi trikovi u svetu lepote.

Mnogo toga smo naučili o koži, šminki ali i jednostavnim trikovima koji će vam pomoći da se spremite na brzinu i zasijate u izlasku.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Možda ste neki propustili, pa je dobro da na jednom mestu imate sve bjuti trikove iz 2021. godine.

1. Tehnika “vlažni sendvič”

Ovo je još jedna genijalna tehnika kada je reč o nezi kože koja dolazi iz Koreje – ona podrazumeva nanošenje proizvoda dok je koža vlažna, kako biste omogućili sastojcima da se apsorbuju mnogo efikasnije.

Tehnika je zasnovana na korejskom “pravilu od tri sekunde”, što znači da prelazite na svoje proizvode samo tri sekunde nakon pranja lica, izbegavajući da ga osušite tapkanjem, jer je neophodno da vaša koža bude i dalje mokra kada nanesete serume i hidrantne kreme.

2. Trik za guste i duge trepavice

Ako se nakon skidanja nadogradnje trepavica mučite sa njihovim sporim rastom, retkim ili kratkim dlačicama, na pravom ste mestu. Da biste najjednostavnije ubrzali njihov rast, poboljšali im gustinu i dužinu i vratili svom pogledu zavodljivost, vaša nega treba da obuhvati prirodna, biljna ulja koja će negovati dlaku i jačati je iz korena.

Foto: Shutterstock

Najbolje prirodno ulje za negu i brži rast dlake je svakako ricinusovo ulje. Koristite ga svako veče pre spavanja i videćete da će trepavice ubrzo postati gušće.

3. Detoks kose

Detoksikacija u svakom obliku je uvek dobrodošla kada je nega tela u pitanju – izbacivanjem štetnih stvari, a unosom zdravih, telo se oporavlja, a tako i kosa. Ako želite da isprobate ovaj tretman, pokušajte da narednih 7 dana izbegnete korišćenje bilo kakvih sredstava za negu i pranje kose, uključujući i šampon. Da bi tretman bio uspešan, trebalo bi da izbegavate i pranje kose 7 dana.

To će podstaći proizvodnju prirodnih ulja sa temena glave, a kosa će dobiti svoj sjaj. Nakon toga koristite šampon za čišćenje temena kako biste uklonili sve štetne mikrobe.

4. Trikovi za naglašavanje crta lica

Rumenilo, bronzer i korektor su tri čarobnjaka u svetu lepote koji će vam omogućiti da postignete efekat kao da ste bili na nekom tretmanu. Počnite da cenite moć rumenila, korektora i bronzera i promenite mesto na kom ih nanosite. Uz to, bolji efekat dobićete ako koristite kremaste proizvode zato što se lakše i lepše stapaju sa kožom.

Foto: Shutterstock

5. Šminkerski trikovi Kardašijanki

Iako čuvene sestre Kardašijan Džener ulažu milione u svoje ulepšavanje, postoje i neki trikovi koje svako od nas može da primeni.

Jedan od trikova koji praktikuju čuvene sestre je krema protiv hemoroida za podočnjake. Možda vam zvuči čudno, ali ovaj trik daje rezultate jer neutrališe bore i podočnjake.

Jednostavno nanesite kremu protiv hemoroida u tankom sloju na predeo ispod očiju i sačekajte da deluje.

6. Trik za lepše stapanje korektora sa kožom

Korektor je jedan od glavnih proizvoda kada je u pitanju šminkanje jer pokriva gotovo sve nedostatke, bubuljice i ožiljke na koži. Rijanin šminker Espinal, uesto da nanese korektor za formiranje obrnutog trougla ispod očiju, kao što ste mogli da vidite da mnoge devojke rade, on ga prvo razmaže od untrašnjeg ugla oka do slepoočnica.

7. Recite zbogom zanokticama

Zanoktice su jedan od najdosadnijih i najupornijih problema, ali koji mora i može da se reši. One imaju veoma važnu funkciju jer štite koren nokta od bakterija i virusa, pa morate pažljivo da im pristupite, pogotovo ako su povređene i krvare. Doktori ne preporučuju da ih sečete, ali mnogi trendovi, nažalost, diktiraju drugačije.

Foto: Jan Scherders / Tetra Images / Profimedia

Umesto da ih sečete, pokušajte da ih pravilno negujete pomoću ulja za zanoktice, a možete ih mazati i kremom za ruke koja će ih dodatno umiriti.

8. Kako da retku kosu učinite bujnom

Večiti problem žena sa tankom kosom jeste volumen. Tanka kosa odaje utisak da nije dovoljno negovana, brže se masti i može da izgleda neuredno. Ali, dobra vest je da danas postoje mnogi preparati koji su namenjeni tankoj i slaboj kosi.

Najbolje je da koristite serume za rast kose, šampone za tanku kosu, redovno šišajte krajeve, a možete probati i sa ricinusovim uljem koje ćete nanositi na kosu barem pola sata pre pranja iste.

9. Trikovi popularne manekenke za blistav izgled

Model Rouzi Hantington ima dugogodišnju karijeru u modnoj industriji, pa je neko ko poznaje mnogo trikova za lepotu. Ona se trudi da uvek izgleda besprekonrno, a sada je otkrila i svoju jutarnju rutinu u kojoj leži ključ njenog izgleda.

Foto: Shutterstock

Ona svako jutro započinje proverenim receptima, od kojih je jedan voda sa limunom za blistavu kožu i ravan stomak.

10. Trik Adriane Lime i Bele Hadid za uklanjanje bubuljica

Manekenke sa naslovnih strana plene svojim izgledom. Mnogo vremena posvećuju kako svojim stajlinzima, tako i nezi kože. Činjenica je da i poznate dame imaju probleme sa kožom i bubuljice, zato poznaju proverene trikove kako da ih se reše. Kada su u pitanju ove mankenke, one koriste ulje čajvca protiv bubuljica. Nanose ga dvaput na dan na upaljena mesta.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Blic Žena

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar