Za sjajan i svež izgled: Kako da izvučete MAKSIMALAN efekat iz svoje KREME za lice?

Važno je i da odaberete odgovarajuću kremu za vaš tip kože

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Sa godinama, povećava se potreba da koristimo hidratantne kreme za lice, kako bismo svojoj koži dali dovoljno hranjivih materija.

Međutim, neadekvatno korišćenje preparata za negu lica, dovodi do toga da jedan deo hranjivih materija ostane na površini kože.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prodor tih hranjivih materija je neophodan kako bi krema pokazala svoje puno dejstvo. U suprotnom, vi dobijate samo mali deo onoga što bi trebalo.

Prvi savet je da, pre mazanja kreme, obavezno odradite piling. Izaberite namirnice koje imate kod kuće, poput kukuruznog griza, jaja, jogurta, sode bikarbone i drugih, pa od njih napravite domaći, ili ga jednostavno kupite.

Koža će najbolje upiti prvu kremu koju nanesete nakon pilinga.

Ukoliko vam akne predstavljaju problem, prvo treba da nanesete kremu koja se bori protiv njih, pa tek onda hidratantnu. Ukoliko koristite više krema, najbolje je da krenete od onih manje masnih.

Foto: Dmitry Tkachuk / Alamy / Alamy / Profimedia

Dermatolozi preporučuju da se umivate mlakom, a ne hladnom vodom, jer to podiže telesnu temperaturu, čime se otvaraju pore, što olakšava apsorpciju kreme i omogućava da njene hranjive materije dopru do dubinskih ćelija kože.

Foto: Marin Conic / Panthermedia / Profimedia

Dodatni način da se poveća apsorpcija hranljivih materija iz kreme je da završite negu lica onima koje sadrže veću količinu prirodnog ulja i voska. Međutim, ovakve preparate treba izbegavati ako koristite proizvode koji sadrže kiseline, vitamin C i retinol.

Ukoliko imate sklonost ka aknama, najbolje je da ih izbegavate u potpunosti.

Neophodno je da, pre nego što nabavite kremu, utvrdite koji tip kože imate – da li je u pitanju suva, masna, kombinovana, osetljiva ili normalna koža. Ukoliko vam je koža masna, najbolje je da se odlučite za kremu na bazi vode.

Foto: Krzysztof Zabłocki / Panthermedia / Profimedia

Takođe, obavezno čistite lice dva puta dnevno.

Posebno obratite pažnju ako imate suvu kožu, jer je njoj potrebna najveća hidratacija kako ne bi došlo do pojave bora.

Dermatolozi preporučuju i da izbegavate kreme i druge preparate koji sadrže veštačke mirise, jer one često izazivaju iritacije, dok kreme koje sadrže mineralna ulja, često dovode do alergijske reakcije.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Avaz.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar