Vlada finansijski PODRŽAVA buduće majke: Evo ko će moći da konkuriše i koje USLOVE će morati da ispuni

Ženama je roditeljski dodatak povećan je sa dosadašnjih 100.000 na 300.000 dinara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, a doneta je odluka i o finansijskoj pomoći države prilikom kupovine stana.

Izmenama je roditeljski dodatak povećan je sa dosadašnjih 100.000 na 300.000 dinara, isplaćuje se jednokratno i odnosi se na prvo dete koje je rođeno 1. januara 2022. godine i kasnije, navedeno je u saopštenju vlade.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Druga nova mera populacione politike je pravo na novčana sredstva za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu porodično-stambene zgrade ili stana po osnovu rođenja deteta, prenosi Alo.

To pravo će moći da ostvari svaka majka za dete rođeno 1. januara 2022. godine i kasnije, pod uslovom da je državljanin Srbije, da ima prebivalište u Srbiji i da prvi put stiče u svojinu porodično-stambenu zgradu ili stan.

Pravo može ostvariti i majka koja je strani državljanin i ima status stalno nastanjenog stranca, ako je dete rođeno na teritoriji Srbije ili je državlanin Srbije. Izuzetno, u slučaju smrti majke deteta, pravo može ostvariti otac deteta.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar