OZBILJNO SA ĐUKOM

VIDEO – Mirko Kodić otkrio koju SRPSKU pesmu Hrvati najviše traže: “Otkidaju” na nju

Gost Vladimira Đukanovića bio je virtuoz na harmonici Mirko Kodić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Marko Stošić

Novu epizodu velikog serijala intervjua “Ozbiljno sa Đukom”, u produkciji “Objektiv TV”, možete gledati na našem Jutjub kanalu i na portalu Objektiv!

Novi gost autora i voditelja emisije Vladimira Đukanovića bio je čovek koji čuva srpsku muziku, koji je komponovao 160 kola, virtuoz na harmonici Mirko Kodić.

Poznati harmonikaš je na početku odgovorio na pitanje šta čovek mora da uradi da bi bio harmonikaška legenda:

– Vežbao sam 12 sati dnevno – rekao je Kodić, dodavši da je potrebno mnogo truda i rada, da je talenat samo 10 odsto, a sve ostalo je rad.

Gost Vladimira Đukanovića kaže da je svirao svima: političarima, kriminalcima, akademicima…

– Svirao sam Šešelju i Slobi… Za mene nema razlike. Oni za stolom slušaju Mirka Kodića i doživeo sam nekoliko puta da kažu „nemoj da peva pevač, samo mi ti sviraj“.

Svirao je i Arkanu.

– Bio sam i na svadbi njega i Cece, nisam ni poneo harmoniku, pa su mi je doneli od kuće. Odsvirao sam “Zajdi, zajdi” i “Cvetak zanovetak” – rekao je Kodić i otkrio kako je “otkrio” Cecu:

– Ceca je pevala u nekoj kafanici na moru. Rekoh ovo dete peva strašno, pa sam pitao konobara o njoj, koji mi je rekao “dete je iz Prokuplja, tu su majka i otac“. Onda sam seo sa njenim ocem, završili celu priču, posle je sve istorija.

Kaže da svira i u Hrvatskoj, a da najviše traže “Pozdravi je, pozdravi” od Miroslava Ilića, te da na tu pesmu “otkidaju”, ali da vole i Šabana.

Najteži trenutak u životu Mirku Kodiću je bio kada je svirao “Ne plači, dušo” na sahrani Šabana Šaulića.

Celu emisiju pogledajte u videu na početku teksta.

“Ozbiljno sa Đukom” je serijal ekskluzivnih intervjua koji vodi Vladimir Đukanović Đuka, advokat i član Predsedništva Srpske napredne stranke, i koji se emituje jednom nedeljno na našem Jutjub kanalu i na portalu Objektiv.rs.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. A šta Srbi ne slušaju Seve i Tomsona i Grašu i Đibonija i Rozgu i tamburice i klape...? Pevati u Hrvatskoj donosi dva puta veću zaradu i zato se o tome piše šta se tamo ko sluša, a Hrvati nikada ne pišu o tome šta od njihovih slušaju Srbi ni o tome ko ima koncert...pare su u pitanju, posebno leti u sezoni ili sada za Novogodišnje praznike.

    Odgovori
  2. Istorija-povijest, Geografija-zemljopis, Zvanično-službeno, Obezbeđenje-osiguranje, Avion-zrakoplov, Porodica-obitelj, Vaspitanje-odgoj, Komšija-susjed, Sveštenik-velečasni, Direktor-ravnatelj, Štampa-tisak, Advokat-odvjetnik, Saobraćaj-promet, Šarafciger-odvijač, Frižider-hladnjak, Šnicla-odrezak, Pištolj-samokres, Mašingan-strojnica, Kundrak-usadnik, Nišan-ciljnik, Sanžer-spremnik, Lenjir-ravnalo, Kajiš-opasač, Brushalter-grudnjak, Jelek-prsluk, Barjak-stijeg, Kasa-blagajna, Kajmak-vrhnje, Šerpa-lonac, Ćebe-pokrivač, Ekser-čavao, Kapija-porta, Pantalone-hlače, Džemper-vesta, Oluk-žlijeb, Pendžer-prozor, Paradajz-rajčica, Kašika-žlica, Česma-slavina, Ortak-suradnik, Apoteka-ljekarna, Bešika-mjehur, Fabrika-tvornica, Selfi-sebić, Skrin-zaslon, Tipfeler-zatipak, Sekretarica-tajnica, Bekstejdž-zapozorje, Tastatura-tipkovnica, Ležeći policajac-uspornik, Vakcina-cjepivo, Pandemija-velepošast, Dezinficijans-raskuživač, Respirator-dišnik, Lokdavn-zatvaranje, Influenser-utjecajnik, Fudbal-nogomet, Golman-vratar, Ofsajd-zaleđe, Penal-jedanajesterac, Faul-prekršaj, Selektor-izbornik...

    Odgovori

Ostavite komentar