Belivuk, Miljković i Ivanovski NEGIRALI pred tužiocem pranje novca: “Dostavićemo dokumentaciju”

Prošle sedmice Tužilaštvo je pokrenulo novu istragu protiv njih trojice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Objektiv.rs

Novo saslušanje Veljka Belivuka, njegove desne ruke Marka Miljkovića i njihovog vojnika Filipa Ivanovskog sprovedeno je danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, zbog krivičnog dela pranje novca.

Kako su ranije naveli mediji, pred tužiocem se prvo našao Belivuk u 10 časova, a zatim Miljković, pa na kraju i Ivanovski.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako Objektiv saznaje, Miljković i Belivuk su pred tužilaštvom negirali navode za pranje novca, naveli su da će za to dostaviit materijalne dokaze.

Takođe, prema saznaju našeg portala, i Filip Ivanovski je na saslušanju negirao dela koja su vezana za pranje novca.

– Belivuk, Miljković i Ivanovski se pored najmonstruoznijih dela kao što su otmice, likvidacije, kasapljenje i stavljanje žrtava u mašinu za mlevenje mesa u kući strave u Ritopeku, terete i za pranje novca. Naime, oni se sumnjiče da su više od milion evra zarađenih bavljenjem kriminalom, ubacili u legalne tokove – objasnio je ranije izvor.

– Oni su izneli odbranu i negirali su izvršenje krivičnog dela pranje novca koje im se stavlja na teret. Rekli su da će u daljem toku postupka dostaviti sa svojim braniocima svu dokumenaciju i pokazati da nisu izvršili krivično delo – rekao je Tanjugu njihov branilac Dejan Lazarević posle saslušanja.

Prošle sedmice Tužilaštvo je pokrenulo novu istragu protiv njih trojice i njihovih žena, kao i Belivukove tašte zbog sumnje da su prali novac.

Žene su saslušane, a potom puštene da se brane sa slobode.

Ovo je treća istraga ovog tužilaštva koja se vodi protiv vođa ove kriminalne grupe.

Pored Belikuka, Miljkovića i Filipovskog naredbom o sprovođenju istrage obihvaćene su Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Snežana DJ. i Marije M. zbog sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca u produženom trajanju.

Sumnja se da su one na svoje ime kupovale nepokretnosti i vrednije pokretne stvari od novca koji, kako se se sumnja, potiče iz delatnosti organizovane kriminalne grupe koju su organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković.

U saopštenju MUP-a se precizira da se one terete da su, od 2015. do početka 2021. godine, više od milion evra koji potiču iz kriminalnih delatnosti Belivuka, Miljkovića i drugih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, plasirale u legalne tokove.

Sumnja se da su oni novac uplaćivale na više bankarskih računa i kupovale stanove na teritoriji Pančeva i Beograda koji su se vodili na imena drugih osoba koje su sa njima bile povezane.

Uhapšene su 9. decembra ujutru, a nakon saslušanja su puštene da se brane sa slobode.

Protiv Belivuka, Miljkovića i još 28 osumnjičenih priapdnika njihove grupe podignita je optužnica za niz krivičnih dela , medju kojima i pet ubistava.

U oktobru je protiv vodja grupe Belivuka i Miljkovića pokrenuta nova istraga zbog još jednog ubistva.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar