Automobilom usmrtio čoveka, pa mu se SPRIJATELJIO s porodicom: Nikola iz Niša danas proglašen KRIVIM

Bez obzira na novonastalo prijateljstvo, sudija je odlučio da ga kazni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Nikola S. iz Niša proglašen je danas krivim u Višem sudu u Nišu za izazivanje saobraćajne nesreće 7. decembra 2019, u kojoj je poginuo Ekrem Alimanović (49) iz Leskovca. Sud je Nikolu S. kaznio sa tri godine zatvora, iako je tužilaštvo tražilo da se osudi na pet godina.

Ono što je šokiralo sve one koji su pratili ovo suđenje, jeste ponašanje optuženog i familije pokojnog.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Preokret se zbio na jednom od ročišta, kada je porodica poginulog tražila da Nikola S. ne ide u zatvor. Tada su rekli i da neće da ga gone imovinsko-pravnim zahtevom, iako su ranije to zahtevali – kaže izvor.

Međutim, bez obzira na ovo novonastalo prijateljstvo između optuženog i Alimanovića, sudija je odlučio da ga kazni zatvorskom kaznom, a svoju odluku obrazložio je rečima:

– Nije prihvaćena vaša izjava da ste popili jednu čašicu viskija, kao ni da vam je neko stavio kokain u piće. Jeste sami rekli da ste prešli na levu stranu kolovoza i izazvali saobraćajnu nesreću. Jedan život je izgubljen, a druga osoba je zadobila teške telesne povrede. To što su oštećeni promenili iskaz u vašu korist, to je njihova stvar – rekao je sudija.

Podsetimo, kobni udes dogodio se 7. decembra 2019. na regionalnom putu Niš-Leskovac, kada je Nikola S., koji je bio za volanom BMW-a prešao na levu stranu kolovoza i udario u “ford”, kojim je upravljao nastradali Ekrem Alimanović, dok su ga gurali njegovi sinovi.

– Ekrem je poginuo na mestu. Kasnije je utvrđeno da je vozač BMW bio pod dejstvom kokaina i alkohola, u iznosu od 1,6 promila – podseća sagovorvnik.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar