Zlatiborac hot dog viršla na TRI očaravajuća NAČINA: Kari, čili ili majonez sos – koji je vaš izbor?

Uz ove tri ukusne salse dobićete obrok koji ćete poželeti da pripremate svakog dana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Zlatiborac

Za tri porcije biče vam potrebni sledeći sastojci:

– 500 g Zlatiborac hot dog viršli
– 6 zemički
– 300 g kisele pavlake
– 1 veza mladog luka
– 2 kašičice rena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Za kari sos:

– 200 ml pavlake za kuvanje
– ½ kašičice kari začina
– So, po ukusu

Za čili sos:

– 1 veća paprika
– 1 paradajz
– 1 čen belog luka
– ½ kašičice tucane ljute paprike
– 1 kašika kečapa
– Tabasko sos

Za majonez sos:

– 150 g majoneza
– 1 čen belog luka
– 1 kašičica senfa

Kari sos: U manjoj šerpi zagrejati pavlaku za kuvanje do ključanja, pa joj dodati kari i so. Sve dobro promešati i ostaviti sos da se ohladi.
Čili sos: Izgrilovati papriku, pa je oljuštiti. Oljuštiti i paradajz. Papriku, paradajz i beli luk sitno iseckati ili samleti u blenderu, pa im dodati tucanu papriku, kečap i tabasko. Sve dobro promešati.
Majonez sos: U majonez dodati ispasiran beli luk i senf, pa ih dobro promešati.
Izgrilovati ili obariti Zlatiborac hot dog viršle. Sitno iseckati mladi luk, pa ga sjediniti sa kiselom pavlakom i renom. Raseći zemičke, pa ih namazati sosom od kisele pavlake i mladog luka. Stavljati Zlatiborac hot dog viršle u svaku, pa ih prelivati sosom po izboru.

 

BONUS VIDEO:



Izvor: Zlatiborac

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar