Evo ko danas može da očekuje NOVAC: Nastavlja se ISPLATA pomoći od 20 evra

Novac je najpre isplaćen penzionerima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: Shutterstock

Isplata novčane pomoći građanima u iznosu od 20 evra počela je juče, 7. decembra.

Ovaj novac legao je na račune penzionera, a danas i sutra svi punoletni građani mogu da očekuju isplatu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Novac je najpre isplaćen penzionerima, primaocima novčane socijalne pomoći i štićenicima Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

Danas, 8. decembra, kako je najavljeno, novac biti isplaćen za 2.328.123 građana, a u četvrtak 9. decembra novac će dobiti još 1.729.707 građana Srbije.

– Ukupno će oko 5,8 miliona građana Srbije dobiti po 20 evra novčane pomoći države, koje isplaćujemo u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima u cilju ublažavanja posledica pandemije korona virusa. Novac će danas biti isplaćen za 1.743.929 penzionera, primalaca socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija – rekao je Mali.

Kako do plate od najmanje 1.950 evra

– Svako svoje obećanje koje smo dali ispunili smo u dan, i u dinar. Ove godine bilo je 30+30 evra, u septembru 50 evra penzionerima, 60 evra nezaposlenima, pomogli smo sugrađanima na KiM sa 100+100 evra, sve obaveze prema privredi smo ispunili. Zato sam zadovoljan rezultatima – istakao je ministar.

Mali je dodao da sve ove mere pokazuju da je podrška države kontinuirana, te da se pokazalo da država brine o svojim građanima, njihovom životnom standardu i kvalitetu života.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar