Srbin i Ruskinja učestvovali na testu SLIČNOSTI jezika: Jedna reč opravdava zašto smo “BRATSKI narodi”

Voditelj je u više navrata tokom testa ponovio da je izenađen sličnostima u jeziku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Naš narod i ruski narod ceo svet smatra “bratskim narodima”, zaista i među većinom građana Srbije i Rusije svako drugi bi odgovorio pozivitno na ovu konstataciju.

Zbog ovoga većinu sveta interesuje i sličnost između naših jezika. Tako je na jednom “Jutjub” kanalu i urađen test sličnosti dva jezika. Ivan iz Srbije i Veronika iz Rusije odgovarali su voditelju kako se na našim jezicima kaže reč koju on pročita na engleskom jeziku. Sličnosti su nimalo iznenađujuće, svaki Srbin bi razumeo iole koren reči svake ruske reči, kao i obrnuto.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Voditelj je u više navrata tokom testa ponovio da je izenađen sličnostima u jeziku, kao i da smo jedni od drugih “krali reči” na šta su se akteri testa grohotom nasmejali.

Među ispitanim rečima našle su se one poput: Ime sveže,hladnoća, visok i druge. Međutim, na jednu reč voditelj je posebno zastao. U pitanju je reč “zaštita”, gde su kao iz topa oboje istovremeno rekli veoma slično, svako na svom jeziku. Konstatacija voditelja bila je da ova reč i mora da zvuči isto i na jednom i drugom jeziku upravo zbog oznake po kojoj nas svet prepoznaje, a to je “bratski narodi”.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar