Ko je bio Stevan Jelovac? Igrao za Zvezdu, ali jedan drugi klub mu je bio u srcu (VIDEO)

Tužne vesti potresle Srbiju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Srpski sport je doživeo težak udarac, preminuo je 32-godišnji povremeni reprezentativac Srbije u košarci, Stevan Jelovac.

Jelovac je 14. novembra hitno prevezen u bolnicu kada mu je je pozlilo na treningu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ispostavilo se da je krilni centar imao moždani udar, a kako je posle prve intervencije medicinskih stručnjaka saopštio njegov klub, stanje je bilo i dalje kritično, “ali stabilno”.

Međutim, na početku ove sedmice, zbog ozbiljnosti situacije, Stevan Jelovac je na inicijativu porodice prebačen u Srbiju, kako bi ovdašnji lekari probali da učine više nego što su to mogli grčki.

Nažalost, spasa za našeg košarkaša nije bilo, javili su brojni grčki mediji u nedelju uveče, a među njima i “Fleš”.

Jelovac je u AEK stigao letos, nakon sezone provedene u Japanu. U karijeri je nastupao i za Megu, Crvenu zvezdu, Antaliju, Kazertu, Ritas, Saragosu, Nižnji, Bamberg, Gazijantep.

Iako je igrao za Zvezdu, Stevan Jelovac je više puta istakao da mu je najdraži tim u Srbiji Mega.

Nije izabran na draftu 2011. godine. Pet godina kasnije, igrao je letnju ligu za Dalas, ali nije uspeo da se domogne najkvalitetnije lige na planeti. U sezoni 2013/2014. igrao je Evroligu u dresu Lijetuvos Ritasa, a potom je tri godine nastupao u španskoj Saragosi.

Po opštem mišljenju najbolju sezonu u karijeri imao je u sezoni 2017/2018. kada je nosio dres Nižnjeg Novgoroda, a najbolju partiju u karijeri zabeležio je protiv Kaleva ubacio je 49 poena, uz 15 skokova i tako oborio rekord VTB lige, koji je sa 42 pogotka držao Kit Lengford.

Za repretenaciju Srbije debitovao je sa 28 godina i imao vrlo zapaženu rolu u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine.

Bonus video:

Reči o Jelovcu koje lome srca: “Stevan je postao anđeo”



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar