Google pametni sat debituje 2022: Evo koje funkcije će predstaviti korisnicima (FOTO)

Očekuje se da bude direktan konkurent Apple uređajima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija: Pixabay

Godinama unazad Google proizvodi Pixel telefone, a sada se sprema da predstavi pametne satove. Tokom 2022, očekuje se premijera Pixel Watcha (šifrovano ime Rohan) sa najboljim opcijama Wear operativnog sistema.

Na projektu radi ekipa hardverskih stručnjaka, koja nije povezana s Fitbitom, kompanijom kupljenom ranije ove godine, prenosi TechRadar.

Očekuje se da Pixel Watch bude direktan konkurent Apple satovima, uz veću cenu od standardnih Fitbit (fitness) gedžeta. Nezvanični renderi objavljeni na Twitteru prikazuju uređaj bez klasičnog okvira.

Saradnja sa Samsungom

Funkcije Google sata nisu otkrivene, a pominje se brojanje koraka i praćenje rada srca. Ipak, morao bi da ponudi više, ako želi da bude rival s proverenim Apple uređajima.

Gigant iz Menlo Parka dosta je uložio u razvijanje WearOS, a posao je realizovan u saradnji sa Samsungom. U ovom trenutku, operativni sistem je dostupan na Galaxy Watch 4 seriji, što će se promeniti 2022.

Uz pomenutu akviziciju Fitbita možemo očekivati da Google ponudi sat sa raznovrsnim funkcijama, ali da sačekamo premijeru.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar