Čak 39 odsto MUŠKARACA to ne voli, a ženama je tabu tema: EVO zašto treba da vodite ljubav tokom ciklusa

Žene su priznale da im je tokom menstruacije omiljena poza kaubojska

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Skoro polovina žena koje imaju seks tokom menstruacije kaže da im to pruža pojačan osećaj zadovoljstva, ali ih je sramota da o tome pričaju, otkrila je studija.

Istraživanje sprovedeno na 2.000 žena pokazalo je da je samo 15 odsto njih imalo seks tokom menstruacije, dok 70 odsto nikada nije ni predložilo odnos tokom ciklusa. Skoro polovina žena (42 odsto) je osramoćena zbog toga što su to sugerisale, a 47 odsto je imalo osećaj sramote zbog početka menstruacije tokom odnosa – što sugeriše da je vođenje ljubavi tokom ciklusa tabu tema.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Više od petine žena (22 odsto) je označeno kao “odvratnim” kada pričaju o tome da imaju odnose tokom menstruacije, a 18 odsto je nazvano “prljavim”. Za samo 7 odsto žena je smatrano da je u redu kada pričaju o tome da vode ljubav tokom ciklusa.

Razgovori o seksu tokom menstruacije i dalje se mogu smatrati jednim od tabua. Međutim, podaci pokazuju da sve veći broj žena otkriva da im seks i masturbacija pomažu u ublažavanju bolova tokom menstruacije – 28 odsto je otkrilo da pomaže kod bolova, četvrtina priznaje da pomaže kod glavobolje, a 14 odsto kaže da im pomaže u borbi protiv bola u mišićima.

Kad je reč o tome kako se osećaju tokom menstruacije, više od polovine žena (54 odsto) oseća se naduveno, dok se 48 odsto oseća razdražljivo, a 43 odsto neprivlačno. Samo 6 odsto žena se oseća srećno i poželjno tokom menstruacije.

Foto: Shutterstock

Čak 31 odsto žena ima seks po tušem umesto u krevetu tokom menstruacije.

Kada je reč o pozama koje im najviše odgovaraju tokom menstruacije, podaci pokazuju da 43 odsto žena najviše vole misionarsku pozu, dok više od četvrtine (27 odsto) kaže da im je “doggy style” omiljeni, a svaka peta žena (oko 20 odsto) preferira položaj kaubojke.

Stavovi britanskih muškaraca prema ženama tokom menstruacije takođe su otkrili neke šokantne stavove. Više od trećine muškaraca (39 odsto) reklo je da radije ne bi vodili ljubav sa ženom dok ona ima menstruaciju. Dok 67 odsto nikada nije imao oralni seks sa ženom dok je imala ciklus, a skoro polovina (46 odsto) nikada nije zadovoljavala ženu tokom menstruacije.

Uprkos nekim zastarelim stavovima, polovina muškaraca (53 odsto) otvoreno govori o menstruaciji sa partnerima i prijateljicama.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, The Sun

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar