Hrvati bruje: Novaka su u Splitu čuvali telohranitelji, napali su mu oca, a sve zbog Albanaca! 

Setili su se 2010. godine i susreta Srbije i Hrvatske u Dejvis kupu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Svi hrvatski mediji već od sinoć raznim tekstovima najavljuju polufinalni duel Dejvis kupa protiv selekcije Srbije.

U petak nas očekuje pravi spektakl i jasno je da će euforija tek dostići tačku usijanja. Ali po ovome što vidimo, jasno je svima koliko će ovaj deul doneti pritiska.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Već smo vam pisalo kako tamošnji mediji pišu o susretu sa Srbijom, a sada vam izdvajamo tekst iz 24 sata, koji se osvrnuo na traumatično iskustvo Novaka Đokovića u Splitu, 2010. godine, kada je Srbija slavila sa 4:1.

Tada je Novak u Splitu imao neviđeno ozbebeđenje, a evo kako se Hrvati sećaju dolaska srpskih tenisera.

– Od Đokovića se tada nisu odvajala petorica telohranitelja. Gde on, tamo i oni. Jedino kada bi igrao, oni bi se smestili blizu terena. Bilo mu je nemoguće prići. Dve godine pre meča u Splitu Nole je bio u poseti srpskoj zajednici na Kosovu. Poklonio im je sanitetsko vozilo, ali je nekim izjavama naljutio tamošnje Albance. Nakon toga bilo je navodnih pretnji. Od tada se nije odvajao od telohranitelja, te ni u Splitu nije hteo ništa da rizikuje – piše pomenuti izvor i nastavlja:

– Nije sve prošlo bez incidenata. Dvojica pijanih mladića izvređala su i skoro fizički napala njegovog oca Srđana Đokovića. Srđana su napali u Spaladium areni prvog dana, po završetku pojedinačnih mečeva. Vređali su ga po nacionalnoj osnovi, a kada im je Srđan uzvratio, jedan od njih pokušao je fizički da ga napadne. Bilo je potrebno sedam redara da pijane i agresivne huligane zadrže do dolaska policije. Mladići su tokom meča psovali i provocirali našeg Ivana LJubičića. Srbija je iste godine došla do finala te savladala Francusku za svoj jedini Dejvis kup. Hrvatska ima dva, jedan iz 2018. godine, te onaj iz Bratislave.

Bonus video:

Nova sramota ATP-a: Još jedanput ponizili Đokovića, a Nadala digli u nebesa!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar