REČ ASTROLOGA

Mesečni horoskop za decembar: Očekuju vas NOVE odgovornosti, ali ćete uspeti da se suočite sa IZAZOVIMA

To se posebno odnosi na horoskopske znake koji pripadaju vodenom elementu kao što su Rak, Škorpija i Ribe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

OVAN

Posao

Decembar ne počinje sjajno za sve rođene u znaku i podznaku Ovan. Pomraćenje Sunca u znaku Strelca donosi vam prolazno nerazumevanje od strane nadeređenih. Finansije su turbulentne samo zbog toga što ne vodite računa o troškovima. Nije vreme za nove poslove ni nove ugovore, pa svoje planove o promeni posla ostavite za druge periode ispred vas. Od polovine decembra možete računati na dobru sreću jer se aktiviraju aspekti koji vam pomažu da se vratite u poslovnu normalu. Prihvatite svoje logično rešenje koje će vas izvesti iz neudobnih situacija krajem decembra. Ipak, poslovnu godinu završavate sa pozitivnim saldom.

Ljubav

Nije u redu da vam se komletan život svede samo na posao. Potrebno je da se posvetite partneru i malim sitnim zadovoljstvima. Ipak, glavni izazov ovog meseca biće u pronalaženju vremena da stvorite atmosferu opuštanja. Imajte u vidu da bi vam povremeni izlasci i druženje sa prijateljima doneli i obnovili energiju. Pokušajte da ovaj mesec iskoristite za zajedničke aktivnosti koje čine radost u vašim partnerskim odnosima.

Zdravlje

Umor vas dovodi u situaciju glavobolje.

BIK

Posao

Sunce će 1. decembra praviti blagi aspekt sa Saturnom i omogućiti vam da se usmerite na planove u predstojećoj godini. Planirate kao i uvek na duge staze. Nije čudno ako ste se usmerili ka sopstvenim potrebama jer želite da okrenete novi list na poslu.

Sredstva neophodna za stabilno odvijanje velikih i dugoročnih poslova. Javni poslovi mediji ili nekeretnine mogu biti fokus ovog decembra. Totalno pomračenje Sunca će se odigrati 4. decembra u znaku Strelca i donosi vam  teškoće u finasijama. Vodite računa da ne uzimate kredit ili da se zadužujete po nepovoljnim uslovima. Izbegavajte i nepotrebne troškove da bi vam ostalo novca za kraj meseca. Mars će u prvoj polovini decembra napraviti manji problem sa novcem. Ipak u drugom delu perioda dobijate mogućnost da rešite finasijske brige.

Ljubav

Vaš vladar Venera opet vas vraća korak unazad. Nejeno retrogradno kretanje obnavlja prošlost. Zato se u prvoj polovini meseca bavite prošlim ljubavnim izazovima ali i bivšim partnerima. Neke priče ćete razjasniti i završiti konačno posle dugog perioda. Dok će Bikovi koji imaju natalno retrogradnu Veneru obnoviti vezu iz prošlosti. Praznici su pred vama pa je lakše da oprostite nesporazum.

Zdravlje

Najbolji lek za vas je pasivni odmor.

BLIZANCI

Posao

Vaši aspekti za decembar donose vam bolju saradnju ako ste na novom polsu ili sarađujete sa potpuno novim poslovnim saradnicima. Imate priliku da se pokažete i dokažete na poslovima u kojima imate odlično iskustvo. Nije potrebno da se plašite svojih poteza koji nisu uobičajeni. Veoma ste kreativni i to će vas pratiti tokom celog perioda. Zato možete ostvariti sjajne rezultate ako se bavite mognom industrijom dizajnom ili radite u nekom javnom poslu. Blizanci koji nisu promenili posao i prešli u neku drugu firmu sada je dobar period da to izvedu. Krajem decembra vodite računa šta govorite da vam se to ne vrati kao bumerang.

Ljubav

Koliko ste efikasni i brzi na poslu, toliko ste spori u emotivnim odnosima. Slabo razumete neke signale i ne čitate emotivnog partnera. Konkurenciju nemate na poslovnom polju, ali u ljubavi možda imate. Veoma ste zbunjeni i ne razumete šta je potrebno da poboljšate emotivni život. Venera kao planeta ljubavi i zadovoljstva 19. decembra kreće u svoj retrogradni hod i donosi vam slabu organizaciju i posvećenost partneru. Vaš ljubavni život ne može da se vrati na stru poziciju iako ćete to pokušati u drugom delu decembra. Potrebno je da tokom ovog period sledite različite potrebe kako bi napravili balans u emotivnom odnosu.

Zdravlje

Manje cigareta i alkohola.

RAK

Posao

Vaše polje posla će biti na kratko pod aspektom koji donosi zastoj. Zato se fokusirajte na obaveze koje niste ipunili kako bi završili poslove. Prva polovina decembra je manje dobra jer postoje zastoji na poslovnom planu. Zato ćete u drugom delu meseca imati sjajne dogovore sa nadređenima i svim poslovim saradnicima. Krećete u nove projekte koji će vam se na dugoročnom planu isplatiti. Poslovi koje ste već obavili donose vam druge bolje i skuplje.

Ljubav

Ukoliko spadate u Rakove koji su u dugoj vezi ili braku, tokom decembra osetićete različite porive u ljubavi. Tako ćete od prevelikog uhićenja doći do potpune apatije. Venera svojim retrogradnim hodom doprinosi manje dobrom raspoloženju jer ste okrenuti ponovo ka prošlosti i nekim danima za koje ste ostali vezani. Zato se u drugoj polovini ovog meseca raspravljate sami sa sobom. Kritikujete svoje postupke koje ste nepovratno uradili. Međutim to je samo razlog da se potrudite krajem decembra i uđete u fazu obnove ljubavi.

Zdravlje

Bez značajnih zdravstvenih problema.

LAV

Posao

Ušli ste u period ponovne saradnje koja vam može doneti značajan priliv novca. Iako se to neće desiti u prvoj već u drugoj polovini decembra vi nemate razloga da brinete o poslovnim transakcijama. Vidna su poboljšanja u segmentu posla i saradnje i sa inostranstvom. Mars u Stelcu daje vam dobar vetar u leđa i odličnu mogućnost dobre organizacije sa timom saradnika. Zato je drugi deo meseca decembra povoljniji za kreativan i praktičan rad. Imate više vremena da polako donosite odluke koje su bitne za završetak ove godine. Pokušajte da sačekate sa velikim ulaganjem dok se potpuno ne uverite u nulte rizike.

Ljubav

Početak decembra je mesec u kome možete imati šarenu situaciju na polju emotivnih odnosa.Tako će privi deo meseca biti manje labilan od drugog dela perioda. To podrazumeva da se dobro sporazumevate sa partnerom. Venera svojim retrogradnim kretanjem od 19 decembra ponovo doziva prošlost pa će odnosi sa emotivnim partnerom opet biti pod lupom poverenja. Nemojte bežati od romantike koja vas može resetovati na ljubavnom polju.

Zdravlje

Izbegavajte prevelike količinne slatkiša.

DEVICA

Posao

Ako ste vlasnik firme, možete očekivati manje probleme sa saradnicima. Projekti ili polsovi koje ste ugovorili mogu biti u blagom zastoju. Fokus je vezan za novac i njihova primanja. Takođe se možete suočiti sa zahtevom za promenu ugovora ili poslovnog dogovora. U svakom slučaju zauzmite diplomatski stav jer kritikom drugih ništa nećete postići. Naročito se čuvajte sukoba od 19 decembra jer se tada ponavljaju problemi iz prošlosti.

Ljubav

Ovog mesec bi mogli biti na slatkim mukama jer ćete se naći u fokusu obožavatelja. Zato i imate priliku da birate od nekoliko kandidata. Iako će vam to doneti pravu glavobolju neke odluke morate doneti. Nije dobro da sedite na dve stolice. Device koe su u braku ili ozbiljnoj vezi imaju problem sa pronalaženjem vremna za intimne trenuteke sa emotivnim partnerom. To će biti glavni problem tokom celog perioda jer taj nedostatka vremna za nikako da nadoknadite.Podelite bliskost bar za vrem prazničnih dana.

Zdravlje

Počinjete sa dijetom koju nećete ispoštovati.

VAGA

Posao

Računajte da će zastoj i prepreke na poslovnom polju biti samo do polovine decembra. Poijedini dogovori se mogu izjaloviti ili otkazati. To nije zbog vas jer saradnici koji su vas angažovali imaju veliki problem. Zato se vi posvetite svojim pozicijama koje ste već osvojili. Posao koji vam izgleda kao iz snova ili kao zarada preko noći nije ono što oččekujete. Pogotovo odbijte sumnjive ponude u drugom delu decembra.Krajem decembra možete dobiti polsovnu ponudu od klijenata sa kojim ste već sarađivali.

Ljubav

Manji zastoj u izlascima skupim restoranima i poklonima donosi vam blago neraspoloženje. Finsijski je potrebno da na kratko izbegavate takav način i stil života. Potreban je oprez u trošenju novca. U drugom delu decembra pokušajte da obnovite bliskost sa partnerom jer će Venera kao vaš vladar krenuti retrogradno. Zato je to dobar period da popravite prošle nesporazume. Na kraju perioda ipak dobijate satisfakciju u mentalnom razumevanju sa voljenom osobom.

Zdravlje

Sasvi dobro zdravlje.

ŠKORPIJA

Posao

Manji gubici na polju finasija su izvesni jer je pomračenje Sunca u Strelcu u vašem polju zarade. Zato će neki poslovni dogovori ili projekti koje ste već krenuli da radite biti u zastoju. Teškoće koje će se pojaviti su prolazne ali istovremno značajne. Potrebno je da učvrstite svoje pozicije da ne podlegnete iskušenju rizika.Finansije su promenljive ali više naginju ka boljoj efikasnosti u naplati kod poslovnih klijenata. Od polovine decembra Mrkur će raditi na poboljšanju komunikacije sa timom saradnika. On će u vašem znaku doprineti boljim dogovorima oko novca i odgovornosti. Takođe na kraju perioda kada Jupiter uđe u vodeni elemnt Riba, stižu novi poslovni planovi koje ćete lakše ostvariti ako budete radili sa strancima ili inostranstvom.

Ljubav

Neslaganja i nesporazumi sa emotivnim partnerom umanjuju se kako decembar bude odmicao i završavao staru godinu. Vi upravo čekate Jupitera da promeni znak i sledeću godinu provede u znaku Riba. To će vam doneti pregršt boljih ljubavnih prilika i susreta. Zato bez obzira na tranzitnu retrogradnu Veneru od 19 decembra vi poboljšavate svoje polje ljubavi i romantike. Pojedini pripadnici Škorpije koji su slobodni mogu dočekti novu godinu sa novim emotivnim partnerom. Dok će oni koji su u vezi ili braku osetiti značajno poboljšanje u bliskosti sa voljenom osobom.

Zdravlje

nemate većih tegoba.

STRELAC

Posao

Uspešan početak meseca decembra zameniće rekonstrukcija poslovnih obaveza. Menjate svoj fokus u planovima jer ste osetili da je ovo pravi trenutak. Potpuno pomračenje Sunca u vašem znaku upravo donosi okolnosti na koje niste računali. Zato privremeni zastoj u dogovorima rešavate promenom kursa u poslovanju. Nije nemoguće da vam pomogne osoba koja vam je doskoro bila velika konkurencija u poslu kojim se bavite. Od polovine perioda dobijate novu energiju kojom ćete zasipati ne samo polje posal već i sve ljude oko sebe. Pozitivna energija oslanja se na vaše veliko iskustvo da bi prevazišli izazove koji vas neće zaobići. Vaš fokus ovog meseca je na finasijama jer vam je potrebno da vratite stabilnost u svoje polje posla.

Ljubav

Odolite svakom iskušenju da bilo kakavo neslaganje sa partnerom dovedete u otvoreni konflikt. Nije svejedno ako se dogovorate u miru ili ratu živaca. Imate evidentno zajedničke interese pa je red da ih usaglasite na najbolji mogući način. Venerino tranzitno retrogradno kretanje neće vas poštedeti nerazumevanja i neslaganja iz prošlosti. Jedini lek za takvu situaciju je dogovor. Krajem perioda imate mogućnosti da se prilagodite i budete fleksibilniji u emotivnim odnosima.

Zdravlje

Moguće glavobolje zbog promene vremena.

JARAC

Posao

Na poslu budite oprezni naročito za vreme pomračenja Sunca u Strelcu jer možete dobiti nove neprijatelje. Osetićete negativne bljeskove i na poslovim situacijama. Konkurencija ili neko od bliskih saradnika može raditi u suprotnosti sa vašim interesima. Ipak to neće bitno poremetiti vaše finasije koje ste na neki način stabilizovali. Čvrsto ste odlučili da ovu godinu završite na vaš autentičan način, sa pozitivnim saldom. Tako će i biti ali ne bez problema koji su vam veoma poznati.

Ljubav

Vreme je da se pozabavite svojim stajlingom. To je važno jer vas očekuju nove osobe. Jedna od njih mogla bi biti važan u vašem emotivnom životu. Nije isključeno da se upoznate sa interesantnom osobom na neobičnom mestu. Kratkotrajni flert može vam prijati a sigurno će ojačati vaše samopouzdanje. Ovo je mesec u kome zaranjate malo dublje u sebe i svoje potrebe u ljubavi. Zato ćete pažljivo birati osobu sa kojom želite da provedete dobar deo života. Jarčevi koji su u ozbiljnoj vezi ili braku posvećeni su porodici i malim sitnim dnevnim prazničnim zadovoljstvima.

Zdravlje

Manji problem sa stomakom i varenjem.

VODOLIJA

Posao

Ovo je bila vaša godina, a ovo je mesec u kome je završavate sa velikim stilom. Početak meseca nije sjajan jer se pomračenje Sunca u Strelcu odražava na vašu dinamiku u radu. Samo na tren posustajete i predajete se rutini dnevnih aktivnosti. Iapk od polovine perioda Mars vas ponovo pokreće i vi se ukljućujete na turbo pogon. Poslovni ambijent je isti ali vi niste ostali isti pa ćete iskoritistiti ovo vreme da promenite saradnike ili posao. Zato je ovo mesec promena kako u stavovima tako i u značaju sopstvenih potreba. Značajne promene su na pragu interesovanja, poslovanja i vašeg novog ličnog zadovoljstva. nemojte ulagati novac u nove poslove niti juriti za novim ponudama. Sačekajte da nove prilike dođu do vas.

Ljubav

Nove ljubavi su na dugačkom štapu. Međutim to nije ni malo umanjilo vaš odličan društveni život. U potrazi ste za novim ljubavnim iskustvima ali dolaze stara. Prošlost i stare ljubavi opet se pojavljuju sa istom patinom prošlosti. Koliko će vas to iznervirati od polovine decembra osetićete sami. Uložićete velike napore kako bi izbegli ponovno upuštanje u ljubavne reke prošlosti. Kad sačuvate slobodu nemojte biti sigurni da će tako ostati do kraja decembra jer se oko vas plete mreža flerta koji obožavate.

Zdravlje

Povedite računa o fizičkoj aktivnosti.

RIBE

Posao

Sve na svoje dođe pa tako i kod vas. Prva polovina decembra slabija i u zastojima na poslovnom planu. Imate mnogo negativnih osoba pored vas i potrebno je da rašćistite takvu situaciju. Uložite energiju u posao a ne u ljude koji to ne zaslužuju. Puno ste uradili i nemate razloga da budete samokritični do te mere da se oneraspoložite. Nepovoljni poslovni dogovori su posledica loše procene konkurencije. Rešavate probleme koji su nastali i to uz pomoć Jupitera koji će ući krajem decembra u vaš znak Riba. Zato trasirate novi kolosek na vašem poslovnom putu. Ulažete svoje vreme i napor da uradite najbolje što možete. Mesec se završava sa novim nadama i pozitivnim optimizmom.

Ljubav

Kao i kod većine znakova i vama prošlost kuca na vrata ljubavi. Zato se ovog meseca ljubav nalazi tamo gde se najmanje nadate. Iako vas to može razočarati jer volite izvesne događaje na emotivnom planu dobro se snalazite u nepredviđenim okolnostima. Otvorite se za mogućnosti potpuno drugačijek iskustva u ljubavi. Imajte u vidu da nije sve što je drugačije automatski i loše. Avantura nije vaša životna hrana ali flert jeste zato se pripremite na interesantan susret krajem decembra. Ribe koje su u dugoj vezi ili braku biće zatečene lepim i prijatnim trenucima u emotiivnim odnosima.

Zdravlje

Manji problem sa kostima.

Piše astrolog Vesna Trajković
Preuzimanje teksta ili delova teksta zabranjeno bez navođenja linka portala Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar