Predlog za današnji POSNI RUČAK: Orada sa krompirom, mirođijom i limunom (RECEPT)

Ukusan i zdrav obrok

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Bruno D'Andrea / Alamy / Alamy / Profimedia

Danas počinje Božićni post kojeg se mnogi pravoslavni vernici striktno pridržavaju.

Ovaj post dozvoljava da nedeljom za ručak jedete ribu, a današnji predlog je orada.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iskoristite ovaj period posta kao pravo vreme da uživate sa vašom porodicom tokom ručka.

Sastojci:

veća orada

2 krompira

2 šargarepe

veća glavica crnog luka

2 čena belog luka

Foto: Profimedia/Mykola Lunov / Panthermedia / Profimedia

malo mirođije

malo peršuna

maslinovo ulje

veći limun

so, biber

Priprema:

Ribu očistiti, oprati, prosušiti ubrusom, pa dobro posoliti spolja i iznutra. Krompir, šargarepu, crni i beli luk očistiti, iseći na krupnije komade, staviti u vatrostalnu posudu, pa preliti uljem i začiniti po ukusu. Odozgo staviti ribu, preliti sa još malo ulja i soka od limuna, te peći u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Posuti brašnom i mirođijom, te poslužiti.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar